0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kommune hyrede 'agent' med skjult kamera til at tjekke folkeskoles it-sikkerhed

En lokkedue, et skjult kamera og et påstået datalæk i Nyborg Kommune har vakt opsigt og kritik. Ekspert i ansættelsesret vurderer, kommunens aktion er i strid med arbejdsretten.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kontroversielle undercover-metoder fra Nyborg Kommune udløser nu kritik.

En mand, hyret ind fra sikkerhedsfirmaet Prueba Cybersecurity, mødte uanmeldt op på 4kløverskolen i Nyborg Kommune i november sidste år. Han bar et falsk id-kort med kommunens byvåben og et skjult kamera i en taske og forklarede skolelederen, at han var blevet sendt ud for at følge op på et formodet datalæk.

Kommunens mission var at kontrollere, om skolen var villig til at udlevere følsomme personoplysninger og dermed overtræde databeskyttelseslovgivningen.

Skolelederen er tilsyneladende dybt påvirket af forvaltningens omstridte metoder.

»Vi har været udsat for en person, som har opført sig grænseoverskridende/forsøgt at lokke os i en alvorlig fælde på vores egen hjemmebane og på vores egen arbejdsplads – en arbejdsplads, som vi hæger og værner om. Hvis man kan tale om, at et menneske kan udsættes for et ’psykisk overgreb’, er jeg helt klart blevet udsat for et ’psykisk overgreb’!«, skriver skolelederen i en mail til kommunen, som DR Nyheder refererer.

Til eleverne og forældrene skrev han tirsdag på skolens hjemmeside, at havde været udsat for en kontroversiel ’penetrationstest’.

»Den falske person med det falske ID-kort - finder jeg senere ud af - er hyret og udsendt af Nyborg Kommune. Et sådant initiativ kan synes kontroversielt«.


I strid med arbejdsretten


Nyborg Kommunes it-chef havde siden oktober 2018 haft en mailkorrespondance med sikkerhedsfirmaet.

Heraf fremgår det, ifølge DR Nyheder, at man ville forsøge at lokke fortrolige oplysninger ud af skolen.