Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om Klima­bedraget

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Udlændinge og integrationsminister Inger Støjberg i samråd om ulovlig instruks om adskillelsen af asyl-ægtepar. (arkiv)

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ombudsmanden vil have klar besked om hemmeligholdt mail i sagen om Støjbergs ulovlige instruks

Ombudsmanden beder i et brev Inger Støjbergs ministerium om en forklaring på en hemmeligholdt mailudveksling.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Folketingets Ombudsmand vil ifølge Dagbladet Information have klar besked fra Udlændinge- og Integrationsministeriet, efter at avisen har afsløret en hidtil hemmeligholdt mailudveksling i en sag om adskilte asylpar.

Et afgørende dokument er ifølge Information blevet hemmeligholdt for både Folketingets Ombudsmand og Folketinget.

Derfor vil Ombudsmanden, Jørgen Steen Sørensen, senest fredag den 1. marts have et svar på en række spørgsmål fra ministeriet.

Det drejer sig om en mailudveksling i den såkaldte barnebrudesag, hvor udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) forlangte unge asylpar adskilt for tre år siden.

Kort fortalt modsiger en mail afsendt af den daværende direktør for Udlændingestyrelsen, Henrik Grunnet, en påstand fra Støjberg om, hvad der foregik ved et møde i februar 2016.

Hemmelig mailudveksling

Ved mødet skulle direktøren ifølge Støjberg være blevet orienteret om, at hans styrelse skulle gøre undtagelser fra en ellers undtagelsesfri instruks udsendt af ministeriet om at adskille alle asylpar, hvor den ene part var under 18 år.

Men den hemmelige mailudveksling tegner et andet billede, nemlig at styrelsen på mødet ikke blev gjort opmærksom på en undtagelse fra instruksen.

Ombudsmanden beder derfor ministeriet bekræfte ægtheden af mailudvekslingen og om at få mailudvekslingen udleveret.

Derudover beder han om svar på en række opfølgende spørgsmål til, hvorfor dokumenterne ikke er blevet udleveret. Og hvorvidt mailen giver ministeriet anledning til nye bemærkninger i sagen.

Information har vist Ombudsmandens brev til professor i forvaltningsret ved Københavns Universitet Michael Gøtzche.

»Mellem linjerne spørger han ministeriet: Hvorfor har I ikke givet mig det materiale, som jeg har bedt om?«, siger han til Information.

»Med den seneste udvikling kunne man få det indtryk, at Ombudsmanden er utilfreds med, at han ikke har kunnet komme til bunds i sagen, fordi han ikke har fået alt det materiale, han skulle have haft«.

Selv om Ombudsmanden ikke havde fået den hemmeligholdte mail, endte Inger Støjberg med at få alvorlig kritik.

Han vurderede således, at ministeriets fremgangsmåde havde været 'særdeles kritisabel', og at ministerens instruks fra den 10. februar 2016 'efter sit indhold var ulovlig'.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden