0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nyt »amatøragtig« datalæk i Gladsaxe: Borgeres og politikers cpr-numre lå frit tilgængeligt i fire måneder

82 borgere fik mandag besked om, at deres personlige oplysninger har været eksponeret for alle på kommunens hjemmeside. Det er den tredje alvorlige sikkerhedsbrist i kommunen på få måneder.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

82 borgere har fået lækket deres oplysninger på Gladsaxe Kommunes hjemmeside. Inden da blev en ubeskyttet computer med 20.600 borgeres persondata stjålet fra Gladsaxe Rådhus i december. En aktindsigt til Politiken har afsløret, at en parallel sag med samme fejl skete blot fire måneder før. Den sag blev byrådet først orienteret om, efter Politiken skrev om den.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Beskyttelse af dine personlige oplysninger er vigtig for Gladsaxe Kommune«, lyder det i mailsignaturen fra alle kommunens ansatte og politikere.

Men nu er der sket en datalæk i Gladsaxe Kommune. Igen igen.

82 borgere i Gladsaxe Kommune fik mandag eftermiddag besked om, at kommunen har ladet deres fortrolige personoplysninger ligge frit tilgængeligt på sin hjemmeside i 4 måneder.

Ifølge orienteringsbrevet, som Politiken er i besiddelse af, har kommunen lækket borgernes navne, adresse og personnumre, i visse tilfælde også deres statsborgerskab og underskrift. Oplysningerne kan i værste fald misbruges til at købe varer i offerets navn, ansøge om kviklån, oprette kreditkort eller få adgang til følsomme dokumenter, såsom et testamente.

Tredje alvorlige sag på få måneder

Den nye sag i Gladsaxe er det tredje alvorlige brud på datasikkerheden på få måneder. I december mistede kommunen 20.600 borgeres fortrolige og følsomme personoplysninger som følge af ringe sikkerhed og en mistet computer. 4 måneder inden da skete det samme med konsekvens for mindst 40 borgere.

Blandt de berørte af den nye lækage er Venstres byrådspolitiker og gruppeformand i Gladsaxe, Pia Skou. Hun kalder det »amatøragtigt«, at kommunen nu for tredje gang på kort tid har behandlet borgeres oplysninger usikkert.

»De seneste måneder har jeg som politiker snakket med mange borgere, som føler sig hængt ud og klædt af, fordi kommunen ikke har passet godt nok på deres oplysninger. Jeg må sige, at jeg føler nogle af de samme ting nu. Det er amatøragtigt, at d