Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
P
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Sjælsmark: I modsætningernes ventesal er der ingen vindere, og børnene taber

Udrejsecenter Sjælsmark er modsætningernes ventesal. Her ønsker et politisk flertal, at beboerne skal leve på et minimum, mens de hyrer Røde Kors for at overholde konventionerne. Her mistrives børnene, mens samfundet bruger store summer på at dulme deres traumer. Her forsøger børn at tage deres liv, og psykologer forsøger at redde det. Her skilles politikerne, her begynder valgkampen, og her vil Mette Frederiksen føre stram udlændingepolitik og være børnenes statsminister.

FOR ABONNENTER

Han så umanerlig velstrøget ud. Sideskilningen i det brunrøde hår sad knivskarpt, skægget var trimmet, og han havde taget et blåt jakkesæt, et blåt slips og en hvid skjorte på. Så lagde han ansigtet i finurlige folder og advarede om, at hans tale ville indeholde formaninger og moraliseren. Han opfordrede seerne til at gå i seng i stedet for at lytte, hvorpå han fortsatte med at sige, at tiden var kommet til både at være unyttig og udvise mod. Mod til at rejse sig fra sofaen, blande sig og sige sin mening højt. Mod til at vise samfundssind og gøre det, der måske er unyttigt i forhold til statens finanser, men væsentligt for mennesker og samfund. Mod til at indrømme fejl og modet til at tvivle.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden