Rødt støv fra Afrika er med blæsten blevet ført til Danmark, hvor det i nat kan regne ned og lægge sig som et fint lag rødt støv i morgen.
Foto: Jan Grarup

Rødt støv fra Afrika er med blæsten blevet ført til Danmark, hvor det i nat kan regne ned og lægge sig som et fint lag rødt støv i morgen.

Danmark

Blodregn kan ramme Danmark i nat

Det specielle fænomen skyldes, at vi får vind fra Afrika, der har samlet støv op fra Sahara.

Danmark

Det specielle fænomen blodregn kan ramme Danmark natten til onsdag.

Det fortæller meteorolog hos TV2, Thomas Mørk.

»I store dele af Danmark, men særligt i Jylland, vil man kunne vågne op til et fint lag rødt støv på sin bil i morgen tidlig«, siger Thomas Mørk.

Det rødlige støv kommer, fordi vi i aften og i nat får en lun vind fra vest.

»Luften har blæst hele vejen fra Afrika, hen over de kanariske øer og ind over Nordsøen. Den vind har samlet støv op, og støvpartiklerne blander sig med dråberne«.

»Når dråberne fordamper, vil støvet blive liggende tilbage og give et rødligt skær«, siger han.

Selv om det virker eksotisk, sker det ofte i Danmark, siger Thomas Mørk.

»Vi ser det et par gange om året. Enten hvis det bliver meget varmt om sommeren på grund af vind fra Afrika, eller hvis en lun vind kommer om foråret«, siger han.

I april sidste år blev Danmark også ramt af blodregn.

Blodregn sker oftere i Middelhavslandene.

Ifølge DMI bliver det mellem tre og syv grader med let til frisk vind i nat.

ritzau

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce