Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om FV19

Falcks hovedkvarter i Sydhavnsgade 18 i København.
Foto: Jens Dresling

Falcks hovedkvarter i Sydhavnsgade 18 i København.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Overblik: Sådan er Falcks konkurrenter faldet én efter én,

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Trusler

Vejle. Da politikerne i Vejle Amt i 2002 ville bede brandvæsenerne i Vejle, Horsens og Fredericia om at etablere en ambulancetjeneste, som kunne konkurrere med Falck, var svaret fra både Falck og fagforeningen SiD: De får ikke vores folk til at køre ambulancerne. Så blev det forsøg stoppet. Det samme skete på Fyn.

Blokering

Samariten. Den mindre svenske ambulancetjeneste Samariten vandt i 2008 opgaven med at køre ambulancer i Midtjylland, på Sjælland og København. Samariten måtte opgive kontrakterne og trække sig tilbage til Sverige, da selskabet ikke kunne få en overenskomst med 3F.

Underbud

Roskilde. Brandvæsenet i Roskilde havde i en årrække drevet effektiv ambulancetjeneste, der var langt billigere end Falck, som kørte i andre dele af området. Efter at have vundet et område fra Falck i 2009, fik Roskilde Brandvæsen tak for sidst i 2013, da Falck kom med et overraskende billigt tilbud, der lukkede brandvæsenets ambulancetjeneste.

Chikane

Bios. Det hollandske selskab Bios vandt i 2014 opgaven med at køre ambulance i en stor del af Region Syddanmark, som Falck hidtil havde haft. Normalt overtager det nye selskab medarbejderne, men det forhindrede Falck ved at ansætte redderne i andre regioner. Bios endte med at gå konkurs. Falcks opførsel var ulovlig, har Konkurrencerådet nu fastslået.


Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden