0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Lizette Risgaard, har ytret ønske om, at sådan en ordning got pension til tidligt nedslidte bør findes ved såkaldte trepartsforhandlinger efter et folketingsvalg.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kold skulder til Lizette Risgaard: Beskæftigelsesminister Troels Lund afviser at vente med forhandlinger om tidlig pension

Ved at gøre pension til en del af trepartsforhandlinger kommer man sent i gang med løsninger, siger minister.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Der er ingen grund til at standse de politiske forhandlinger om nedslidtes mulighed for at gå tidligere på pension.

Det siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

Det er en reaktion på, at formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Lizette Risgaard, har ytret ønske om, at sådan en ordning bør findes ved såkaldte trepartsforhandlinger efter et folketingsvalg.

»Lizette Risgaard gør sig selv en bjørnetjeneste ved at ville udskyde det her forhandlingskompleks og gøre det til en del af en trepartsdiskussion, siger ministeren.

»Det vil gøre, at man kommer langt senere i gang med at finde nogle løsninger.

Lizette Risgaard siger til Politiken, at de drøftelser om pensionsalder, nedslidning og seniorførtidspension, der nu er i gang, er for snævre.

»Når folketingsvalget er overstået, så ser jeg for mig, at der bliver indkaldt til trepartsforhandlinger og i en bredere kontekst end det, der har været meldt ud indtil nu, siger Lizette Risgaard til Politiken.

Hun vil gerne gøre arbejdsmiljø og uddannelse til en del af diskussionen.

Beskæftigelsesministeren pointerer, at regeringen allerede er i gang med at se på en forbedret arbejdsmiljøindsats.

I den forbindelse afleverede et ekspertudvalg i september sidste år anbefalinger til forbedringer.

Det var Socialdemokratiet, som skød debatten i gang med et erklæret ønske om at give en mulighed for, at nedslidte kan forlade arbejdsmarkedet tidligere end deres pensionsalder.

Forslaget indeholdt ikke konkrete ydelser eller betingelser for, hvem der skal forlade arbejdsmarkedet hvornår.

Forskellige fagforeninger har siden meldt sig med deres prioriteter i en sådan løsning.

Regeringen imødekom Socialdemokratiet og indkaldte for et par uger siden de partier, som er en del af velfærdsforliget fra 2006, til drøftelser.

Troels Lund Poulsen håber, at der i løbet af den næste måned kan laves en aftale om pensionsalder.

»Det er jo ikke mig alene, der kan lave en aftale. Jeg fornemmer også, at der er en interesse fra de andre partier i at lave politiske aftaler, siger Troels Lund Poulsen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden