Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Flygtningehjælp: Flygtninge nedbrydes af stramninger

Ifølge ny undersøgelse fra Dansk Flygtningehjælp skader "konstante" stramninger og lovændringer integrationen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

'Stress', 'angst' og 'depression'.

Det er et udpluk af de ord, som 673 frivillige i Dansk Flygtningehjælp bruger, når de i en intern undersøgelse skal beskrive, hvordan de oplever flygtninges hverdag.

Organisationens undersøgelse udkommer mandag og har særligt fokus på, hvordan stramninger på flygtningeområdet har påvirket flygtningene.

Dansk Flygtningehjælps integrationsdirektør, Josephine Fock, mener, at undersøgelsen sort på hvidt viser, hvad man hidtil har formodet:

»Den viser tydeligt, at integrationsydelsen har en meget negativ påvirkning på både voksne og især børns muligheder for at indgå og integrere sig i det danske samfund, siger hun.

To tredjedele af undersøgelsens frivillige, der har været i kontakt med flygtninge på integrationsydelsen, siger, at den påvirker modtagernes trivsel negativt.

En tredjedel af samme gruppe siger, at flygtninge, de er i kontakt med, ikke har mulighed for at betale husleje og spise varieret.

Hvor høj ydelsen er, kommer an på, om man er enlig, gift, og om man har børn. En enlig forsørger får eksempelvis 12.143 kroner før skat om måneden at leve for.

Ifølge Udlændinge- og Integrationsministeriet har regeringen gennemført over 100 stramninger på udlændingeområdet siden 2015, og det har haft konsekvenser, mener Dansk Flygtningehjælp.

»Vores frivillige oplever, at flygtninge bliver mere og mere usikre, fordi der hele tiden sker lovændringer, så de har svært ved at forholde sig til, hvilke regler de skal leve op til for at kunne indgå i det danske samfund, siger Josephine Fock.

Usikkerheden ødelægger ifølge undersøgelsen den troværdighed, som de frivillige har opbygget i forholdet til flygtningene.

Og det er vigtigt, at frivillige har gode forudsætninger for at hjælpe, lyder det fra Fock.

»Vi ved, at civilsamfundet er afgørende for, at flygtninge har en mulighed for at integrere sig i Danmark.

Spørgsmål: Hvad hvis man mener, at flygtninge ikke bør integreres, fordi de kun er i Danmark midlertidigt?

»Vi ved, at man typisk er flygtning i rigtig mange år, da det ofte tager år, før der kommer fred i ens hjemland.

»Og i den periode er det jo vigtigt, at man kan indgå i det danske samfund. Både for samfundets skyld, men i høj grad også for de enkelte flygtninge, så de kan få et stabilt liv i den tid, hvor de er nødt til at opholde sig her, siger hun.

Samtlige 3205 frivillige i Dansk Flygtningehjælp er blevet spurgt - heraf svarede 673.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden