Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Politiets køb af kinesiske droner bekymrer politikere, der frygter for spionage. Arkivfoto.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ingen spionagefrygt: Politiet har købt kinesiske droner

USA holder sig fra kinavarer af frygt for spionage. Det gør danske myndigheder ikke.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Syv styks droner, tak.

Sådan har bestillingen fra Rigspolitiet lydt, da etaten skulle have små fjernstyrede maskiner, der med et kamera kan sættes ind i redningsaktioner.

Dronerne fra det kinesiske firma DJI er imidlertid noget, det amerikanske militær ifølge TV2 holder sig fra. Amerikanerne frygter, at kinesiske produkter kan gemme bagdøre, der åbner for spionage eller computerangreb.

Købt til redningsaktioner

Den bekymring deles ikke i Danmark, hvor ikke blot Rigspolitiet, men også forsvaret har kødt DJI-droner.

»De droner, der er købt, er ikke tiltænkt at filme sårbar infrastruktur. Vi bruger dem for eksempel til redningsopgaver, hvor der er savnede personer, større ildebrande og ikke til noget, der er efterretningsmæssigt problematisk«, siger Anders Frandsen, der er kommunikationsdirektør i Rigspolitiet.

Politikere vil have en forklaring

Helt trygge ved indkøbene er politikerne ikke. Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen vil have en redegørelse for anskaffelsen fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K). Alternativets retsordfører René Gade under sig også.

»Jeg er på alle måder pragmatiker og positiv, når det kommer til vores samarbejdspartnere – også Kina – men lige så snart det kommer til forretningshemmeligheder og sikkerhed, tror jeg, vi skal passe rigtig godt på. Så jeg vil stille spørgsmål til ministeren om det her, for det er nyt for mig«, siger han til TV2.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden