Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

It-giganter vil beskytte folketingsvalg mod russiske hackere

Tre hackerangreb har ramt europæiske politiske organisationer forud for flere valg.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Truslen fra udenlandske hackere, der forsøger at påvirke valg og demokratiske processer rundt om i verden, er stor.

Sådan lyder det fra Microsoft, der onsdag lancerer et gratis beskyttelsesprogram mod cyberangreb i flere europæiske lande - heriblandt Danmark.

Virksomheden har opsporet tre hackerangreb mod større europæiske politiske organisationer.

»Derfor udvider vi nu programmet til at omfatte Danmark og 11 andre europæiske lande, fordi der i de her lande dels er EU-valg, valg til Folketinget eller nationale parlamenter«.

»Vi har konkrete historier om, hvordan hackerangreb har påvirket valg i USA og senest også i UK (Storbritannien red.). Så det er en konkret trussel«, siger Marianne Dahl, administrerende direktør i Microsoft Danmark.

Ifølge Microsoft står den russiske hackergruppen Strontium - der også er kendt som Fancy Bear eller ATP28 - bag nogle af angrebene.

Samme gruppe er af Microsoft også afsløret i at stå bag hackerangrebet mod det demokratiske parti og Hillary Clinton under præsidentvalgkampen i USA i 2016.

Også EU, Facebook, Google, Twitter og Mozilla er gået aktivt ind i bekæmpelse af misinformationer online i et nyt initiativ.

Får tilbudt sikkerhedsløsninger mod cyberangreb

Initiativet er sat i værk i et forsøg på at stoppe spredning af fake news via sociale medier og digitale platforme før valget til Europa-Parlamentet og andre nationale valg i Europa.

Microsofts program, der går under navnet 'Defending Democracy', så dagens lys sidste år. Det skete i erkendelse af den stigende cybertrussel mod demokratiske institutioner og valgprocesser i både USA og Europa.

Alle politiske kandidater, partier, tænketanke, ngo’er og øvrige non-profit-organisationer, der arbejder med demokratiudbredelse og valgprocesser, får gennem programmet tilbudt sikkerhedsløsninger, der minimerer risikoen for cyberangreb.

»Lige præcis over for denne kundegruppe synes vi, at vi har et ansvar, der går ud over det at være en kommerciel virksomhed, for at sikre, at alle vores demokratiske processer er beskyttet i sådan en valgsituation, som vi står i nu«, siger Marianne Dahl.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden