Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

4800 statslige arbejdspladser er flyttet ud fra København

Regeringens plan om at etablere 8000 arbejdspladser uden for København er over halvvejs i mål, viser status.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regeringens planer om flytning og etablering af cirka 8000 statslige arbejdspladser uden for København rykker på sig.

Det viser en ny status fra Finansministeriet.

Hidtil er 4800 statslige arbejdspladser flyttet til byer uden for København. Og udflytningen fortsætter de kommende år, lyder det fra innovationsminister Sophie Løhde (V).

»Når vi er færdige, vil 60 byer uden for København have fået tilført nye statslige arbejdspladser eller uddannelsesstationer«.

»Det er arbejdspladser og uddannelsessteder, der skal være med til at understøtte vækst og udvikling lokalt«, siger hun i en pressemeddelelse.

Den nye status viser, at 44 af de 89 flytninger og etableringer af arbejdspladser, som er planlagt, nu er afsluttet. 51 byer har på nuværende tidspunkt fået statslige arbejdspladser, oplyser Finansministeriet i pressemeddelelsen.

De fleste flytninger vil ske i år

Hovedparten af de resterende flytninger vil blive gennemført i løbet af 2019. Enkelte flytninger vil først ske i 2020 og 2021.

Regeringen præsenterede i oktober 2015 sin første plan om udflytning med ambitionen om at flytte cirka 3900 statslige arbejdspladser til byer uden for hovedstadsområdet.

I januar 2018 besluttede regeringen at flytte og etablere yderligere 4000 statslige arbejdspladser uden for København.

Ifølge Finansministeriet er cirka 20 procent af de flyttede arbejdspladser besat af medarbejdere, der enten er flyttet med deres arbejdsplads eller pendler.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden