Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Sebastian Buur Gunvald
Foto: Sebastian Buur Gunvald

Mange svin bærer rundt på multiresistente bakterier.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ni ud af ti slagtesvin har MRSA-bakterier

Stikprøvekontrol fra Fødevarestyrelsen finder resistent bakterie i de fleste konventionelle svinebesætninger.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Der er MRSA-bakterier i ni ud af ti svinebesætninger.

Det viser en stikprøvekontrol af 130 konventionelle svinebesætninger, som Fødevarestyrelsen undersøgte sidste år.

Dermed ligger forekomsten af den resistente bakterie på niveau med en tilsvarende undersøgelser fra 2015.

Også grise på friland og økologiske grise er blevet undersøgt.

Her fandt Fødevarestyrelsen husdyr-MRSA i omkring 20 procent af besætningerne.

Blandt de hønsebesætninger, der leverer æg til forbrugerne, var forekomsten af husdyr-MRSA på tre procent.

Formålet med stikprøvekontrollen er at kortlægge spredningen inden for dyrearten, således at der kan gribes ind med forbyggende tiltag, hvis det er nødvendigt.

Det kan dog være svært at få bugt med MRSA, da det er stafylokokbakterier, som er modstandsdygtige over for almindelig penicillin.

Husdyr med MRSA-bakterier forårsager ikke sygdom hos husdyrene. Smitten via kød vurderes af eksperterne til at være begrænset og kan forebygges ved almindelig køkkenhygiejne.

Bakterierne kan blive overført fra dyr til mennesker ved direkte kontakt, men smitter kun sjældent fra menneske til menneske.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden