Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Bo Daugaard, første vidne i Undersøgelseskommissionen om Skat, blev afhørt foran korpset af bisidderadvokater.
Foto: Claus Nørregaard/POLITIKEN

Bo Daugaard, første vidne i Undersøgelseskommissionen om Skat, blev afhørt foran korpset af bisidderadvokater.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kommissionsformand opfordrer bisidderadvokater til at udvise mådehold

Honorarerne til bisiddere kan ende som en historisk stor udskrivning, hvis det store fremmøde af advokater fortsætter i Undersøgelseskommissionen om Skat.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med et dagshonorar på 15.485 kroner per næse kostede det i dag statskassen over en halv million kroner, at 33 bisiddere ville overvære første dag, hvor Undersøgelseskommissionen om Skat foretog afhøringer.

Plus moms.

Kun fire vidner var på programmet. Alligevel havde yderligere 29 bisiddere for andre vidner taget plads på tilhørerrækkerne. Alle med den begrundelse, at det var nødvendigt for at kunne vejlede deres klient ordentligt, den dag vedkommende skal afhøres i kommissionen.

I den propfyldte retssal indledte kommissionsformand Michael Ellehauge med en løftet pegefinger. Landsdommeren opfordrede advokatkorpset til hver især at overveje nøje, hvornår det er relevant, at de møder op. Og for første gang satte en formand bisidderne i en undersøgelseskommission i udsigt, at de kommer til at blive afkrævet en skriftlig begrundelse for hver enkelt af de møder, de indkasserer løn for. Kommissionen vil i øvrigt forbeholde sig retten til at ikke at udbetale honorarer for de møder, hvor bisidderen ikke kan argumentere ordentligt for, at det var relevant, at advokaten var til stede, erklærede formanden. En sådan melding er ikke set før.

Men med gårsdagens fremmøde er der da også lagt op til en potentielt historisk stor udskrivning til bisiddere. Undersøgelseskommissionen har indtil videre planlagt 106 afhøringer. Og det er kun begyndelsen.

»Det her er det største symfoniorkester af bisiddere til en undersøgelseskommission, man nogensinde har set«, mener professor i offentlig ret ved Københavns Universitet Michael Gøtze.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden