0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mette Dreyer/POLITIKEN
Foto: Mette Dreyer/POLITIKEN
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skat blev advaret om Britta-svindel: Sagen blev henlagt

Bagmandspolitiet videresendte oplysninger om mistænkelige kontobevægelser til Skat, som intet foretog sig.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Millionsvindlen i Socialstyrelsen kunne formentlig have været opdaget og stoppet langt tidligere, hvis Skattestyrelsen havde reageret på en henvendelse fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet - også kaldet Bagmandspolitiet.

Det viser et fortroligt dokument til Folketingets Retsudvalg, som Ekstra Bladet har set.

Dokumentet er en redegørelse fra Skattestyrelsen, som allerede i 2013 blev kontaktet af Bagmandspolitiet vedrørende mistænkelige overførsler på i alt fem millioner kroner til den svindelsigtede Britta Nielsens konti.

Ni måneder efter blev sagen dog henlagt i Skat. Det er i dag ikke længere muligt at tjekke, hvordan den blev behandlet dengang. Skattestyrelsen kan ikke længere finde dokumenterne.

»Det er helt ubegribeligt, at Skat kan finde på bare at henlægge den, siger Jakob Dedenroth Bernhoft, der er direktør for revisorjura.dk«, til Ekstra Bladet.

På grund af tavshedspligt kan fagdirektør i Skattestyrelsens afdeling kaldet Særlig Kontrol, Steen Bechmann Jacobsen, ikke sige mere om sagen.

Bagmandspolitiet fortalte allerede sidste år, at man i oktober 2012 fik oplysninger om de mistænkelige kontobevægelser.

De blev videresendt til Skat, uden at Bagmandspolitiet selv efterforskede dem.

Det er indtil videre uklart, hvem der indberettede transaktionerne. Britta Nielsens bank, Danske Bank, har ikke villet kommentere oplysningerne.

Britta Nielsen er sigtet for at have svindlet styrelsen for mindst 111 millioner kroner. I stedet for at overføre pengene til samfundets svageste skulle hun have flyttet en del af pengene over på egne bankkonti.

Først, da en bogholder i Roskilde Kommune reagerede på en manglende udbetaling på 69.047 kroner og indberettede den til Socialstyrelsen, begyndte myndighederne at fatte mistanke.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne

  Henter…

Forsiden