0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Antallet af voldsofre stiger for tredje år i træk

Stigningen i antallet af voldsofre er større blandt kvinder end mænd. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Antallet af ofre for vold stiger fortsat. Sidste år blev 13.863 privatpersoner ofre for vold. Det er en stigning på otte procent i forhold til 2017.

Tallene kommer fra Danmarks Statistik, der tirsdag har udgivet en opgørelse over ofre for forskellige typer af kriminalitet.

Det er tredje år i træk, at antallet af voldsofre stiger.

Ud af de knap 14.000 ofre er 5246 kvinder, mens der stadig er flest ofre blandt mænd. I 2018 blev 8561 mænd udsat for vold. I 56 sager er der ikke angivet køn på offeret.

Dog er stigningen størst blandt kvinder. Ti procent flere kvinder blev ofre for vold i 2018 i forhold til året før. Hos mændene er det syv procent.

Ifølge Danmarks Statistik har fordelingen af ofre ændret sig, siden man begyndte at lave statistik om ofre i 2001. Hvor fordelingen dengang var omkring 70-30 for henholdsvis mænd og kvinder, er den i 2018 nærmere 60-40.

Stigning i kvindelige ofre for seksualforbrydelser

Til gengæld er antallet af ofre for vold mod nogen i offentlig tjeneste samlet set faldet med én procent i forhold til sidste år.

Dog er det forskelligt, når man fordeler på udvalgte stillingsgrupper. Her ses det blandt andet, at antallet af ofre for vold mod personer, der udfører social- og sundhedsarbejde, er steget med 13 procent.

Derudover ses der fortsat en stigning i kvindelige ofre for seksualforbrydelser. I 2017 blev 3282 kvinder udsat for en seksualforbrydelse. Sidste år var dette tal 3746.

Trods stigningerne er der overordnet sket et fald i det samlede antal ofre for forskellige typer af kriminalitet.

»På trods af stigningen af ofre for forskellige overtrædelsestyper har der samlet været et fald fra 2017. Her var 84.473 personer registreret som ofre for kriminalitet, mens tallet var 74.491 i 2018 - det svarer til et fald på 12 procent«.

»Faldet skyldes blandt andet, at 9.500 færre var ofre for taske- og lommetyverier i 2018«, skriver Danmarks Statistik.

ritzau

Annonce

Annonce