Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tore Rørbæk
Foto: Tore Rørbæk

De tre danske mænd på en mark uden for deres base. På foranledning af basens leder er mændenes identitet skjult, men uden at de optræder maskerede eller med våben. Ifølge lederen skal det give et mindre »terroristisk« billede af organisationen, hvis medlemmer ellers har det med at bære et Kalashnikov-gevær og skjule ansigtet bag et partisantørklæde.

Tre danskere fra den yderste venstrefløj er rejst til Syrien for at udkæmpe en anarkistisk revolution

I det nordlige Syrien er tre danske anarkister med til at etablere et militært forsvar mod Tyrkiet. De har sluttet sig til en venstreorienteret gruppe, der kæmper under den kurdiske YPG-milits og betragter sig som beslægtede med de hedengangne danske spaniensfrivillige. Det er første gang, danskere er draget i krig med det erklærede formål at kæmpe mod Danmarks Nato-allierede Tyrkiet.

FOR ABONNENTER

I gårdhaven til et lille bondehus i gasbeton sidder to danske mænd og ryger cigaretter. De har hver en kalashnikovriffel i skødet, som de kaster over skulderen. De giver hånd og præsenterer sig som Hussein og Ismet.

»Eller heval Hussein, hvis det skal være helt efter bogen«, korrigerer den ene på klingende jysk.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden