Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Per Michael Jespersen fratræder sin stilling som redaktionschef på Politiken til fordel for jobbet som direktør for tænketanken Cevea.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Cevea henter direktør fra Politiken

Per Michael Jespersen skifter fra lederskribent på Rådhuspladsen til chef for venstrefløjs-tænketank

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiken-profilen Per Michael Jespersen bliver direktør for tænketanken Cevea fra 1. maj.

Tænketanken, der er 'uafhængig og progressiv' og finansieret af fagbevægelsen, får samtidig ny vicedirektør og analysechef, Asbjørn Sonne Nørgaard.

Han kommer fra en stilling som professor i statskundskab på SDU, hvor han har forsket i arbejdsmarkeds og socialpolitik.

»Jeg er glad for og stolt over, at det er lykkedes at få to så stærke kræfter til at stå i spidsen for Cevea«, siger formanden for tænketanken, Anders Dybdahl.

»Med de to kapaciteter får vi en ledelse med stor tyngde, viden og erfaring indenfor dét at lave samfundsanalyser, dét at sætte dagsordener og dét at engagere mennesker i samfundsdebatten«.

Per Michael Jespersen, som er cand.scient.pol., kommer fra en stilling som redaktionschef på Politiken, hvor han har været lederskribent og de seneste år har udviklet uddannelser, kurser og netværk. Han har en fortid som chefredaktør for LOs ugebrev A4 fra 2005 -2009.

»Den unikke danske velfærdsmodel, som jeg brænder for, slår sprækker i disse år med øget ulighed, utryghed, svækket social mobilitet, voksende kløfter og en offentlig velfærd under pres. Det stiller krav om nye progressive løsninger og måder at udvikle politik på. Her skal Cevea spille en nøglerolle«, siger Per Michael Jespersen.

»Efter mange års idékrise er centrum-venstre langt om længe ved at vågne op til dåd«, mener han. Og den bevægelse skal tænketanken stimulere.

»Udfordringerne trænger sig på: Hvordan håndterer vi uligheden og uddannelseskløften? Hvordan øger vi den sociale mobilitet? Hvordan sikrer vi socialt blandede boligområder og skoler? Hvordan styrker vi velfærden og den offentlige sektors rolle i samfundsøkonomien? Hvordan giver vi klimaomstillingen social balance? Og hvordan bygger vi bro mellem lavt- og højtuddannede og land og by?«

Den tidligere direktør for Cevea, Kristian Weise, er nu generalsekretær for Oxfam IBIS.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden