Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god dag for topatleten Caster Semenya og en trist dag for den hurtigste haj i havet

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag – og hvem der har haft en dårlig dag.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Caster Semenya. Den sydafrikanske mellemdistanceløber Caster Semenya, der har vundet guld i 800 meter for kvinder ved både OL og VM, er midtpunkt i en sag, som Den Internationale Sportsdomstol, CAS, tidligere har kaldt en af sine vigtigste nogensinde. Caster Semenya har nemlig klaget over, at Det Internationale Atletikforbund vil have kvindelige eliteatleter med et usædvanlig højt niveau af mandlige kønshormoner – det gælder blandt andre Semenya – til at tage medicin, der sænker deres testosteronniveau. CAS skulle have afgjort sagen i næste uge, men har nu udskudt afgørelsen til slutningen af april. Samtidig har FN’s Menneskeretsråd netop vedtaget en resolution mod diskrimination af kvinder og piger i sport. I resolutionen, der var foreslået af Sydafrika, opfordres lande til at sikre, at idrætsforbund ikke tvinger kvindelige atleter til at gennemgå ydmygende medicinsk behandling for at kunne deltage i konkurrencesport. »Ingen kvinde bør stilles over for dette valg, blot fordi hun fra naturens hånd har en fordel«, hedder det i teksten.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden