Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Flere børn vokser op med enlige fædre, og det forstår Mikael godt

Siden 2014 er antallet af enlige fædre steget med ni procent. Det er blevet mere acceptabelt, mener professor.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den klassiske familiekonstellation med 'mor, far og børn' er langt fra den eneste opskrift på, hvordan vi lever i dagens Danmark.

Fra 2014 til 2019 er der sket en stigning af antallet af enlige fædre steget på ni procent.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, skriver DR København.

En af dem, der er enlig far, er Mikael Køppen Mieritz. Han har været alene med to børn i tre år, og han forstår godt, hvorfor andelen af enlige fædre stiger.

»Der har været et større fokus på, at fædrene er ligeså gode til at tage sig af børnene, som mødrene er«, siger han til DR P4 København.

Det øgede antal af enlige fædre glæder Jesper Lohse, der er landsformand i Foreningen Far.

»Det er positivt både for børn, mænd og kvinder, at der er flere fædre, som gerne vil tage ansvar, og som gerne vil være en del af børnenes liv«, siger han til DR P4 København.

Stigningen af enlige fædre kommer ikke bag på professor emeritus og børne- og familieforsker fra Aarhus Universitet, Per Schultz Jørgensen.

Ifølge ham er danskerne også blevet mere accepterende med hensyn til måden, vi lever vores liv på, og vi er tolerante over for de mange nye familiekonstellationer, som ses rundt om i landet.

»Det hænger sammen med, at vi har fået en ny familie. I dag har vi en langt mere ligelig fordelt familie, hvor far og mor begge er på arbejde, begge har uddannelse og begge tager sig af børnene«, siger han til DR P4 København.

Selv om livet som enlig far kan være hårdt, så er det blevet nemmere for Mikael Køppen Mieritz, og han mærker en større åbenhed fra sine venner, når han siger, at han er enlig far.

»Der er andre i min omgangskreds, som for eksempel har to mødre, og det bliver der ikke set skævt til. Så samfundet er klart blevet mere accepterende over for forskellige former for familier og forældrekonstellationer. Vi er på vej den rigtige vej«, siger han til DR P4 København.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden