Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Fejl i straffesager udløser påbud fra Arbejdstilsynet

Stressede jurister kan ikke følge med efter tredobling af efterforskere i Særlig Efterforskning Øst.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En mangel på forberedelsestid for juristerne i Anklagemyndigheden i Særlig Efterforskning Øst i Københavns Politi har medført fejl i straffesager og får nu Arbejdstilsynet til at udstede et påbud om at få orden på forholdene.

Det skriver Avisen.dk.

Afdelingen har fået en flaskehals, efter gruppen af efterforskere er blevet opnormeret fra 50 til 160. De nye muskler i efterforskningen er dog ikke blevet fulgt op af en lignende opgradering blandt juristerne.

Juristernes hovedopgave er at kontrollere efterforskernes arbejde, inden sagerne kommer for retten. Men antallet af jurister har ikke ændret sig i takt med opnormeringen af efterforskere.

Det har ifølge Arbejdstilsynet ført til dårlig forberedelse og en række fejl i straffesager.

Juristerne oplyser ifølge Avisen.dk eksempelvis, at der som følge af arbejdspresset sker brud på retsplejeloven og fejl i kendelser om telefonaflytning.

Juristernes arbejdsgiver er chefanklager Ida Sørensen. Hun erkender, at der sker fejl, når der skal indhentes kendelser til aflytning af bestemte telefonnumre.

Det kan ifølge Avisen.dk betyde, at politiet lytter med på det forkerte telefonnummer.

»Vi tager det ekstremt alvorligt, når vi får sådan et påbud fra Arbejdstilsynet«, siger hun til Avisen.dk.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden