Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

15-årig dreng tilstår deling af video med drab i Marokko

Endnu en teenager sigtes for at overtræde straffeloven for at dele meget omtalt drabsvideo fra Marokko.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En dreng på 15 år fra Esbjerg Kommune er ligesom en række andre unge og ældre blevet sigtet for at dele en drabsvideo fra Marokko.

Oplysningen kommer fra Syd- og Sønderjyllands Politi, som i en pressemeddelelse mandag også fortæller, at drengen har erkendt at have delt videoen.

Rundt om i landet er en række unge, men også ældre personer, blevet sigtet for at have spredt videoen til andre.

Reaktionen fra politiet kom i begyndelsen af marts, efter at anklagemyndigheden i nogen tid havde overvejet, om det kunne være en lovovertrædelse at viderebringe videoen.

Optagelsen stammer fra Marokko. Her blev to unge kvinder, en nordmand og en dansker, i december dræbt, da de var ude på en vandretur i bjergene.

Flere af de sigtende er teenagere

24-årige Louisa Vesterager Jespersen og Maren Ueland på 28 år blev slået ihjel under et overfald i Atlasbjergene. Forbrydelsen er blevet beskrevet som en terrorhandling.

Politiet har tidligere sagt, at klippet har et stærkt krænkende indhold.

I begyndelsen af marts oplyste politiet, at 14 personer var blevet sigtet for at sprede videoklippet.

De har overtrådt en bestemmelse i straffeloven, der hedder 264 d, mener politiet. Ifølge paragraffen er det strafbart at videregive billeder af en person 'under omstændigheder, der åbenbart kan forlanges unddraget offentligheden'.

Ikke alle har ifølge politiets opfattelse haft samme motiv. To personer er således også sigtet for offentligt at billige terror.

De fleste af de sigtede er teenagere eller yngre voksne. Men nogle er i alderen fra 45 til 69 år, har politiet tidligere oplyst.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden