Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Vi bringer et uddrag fra bogen 'Sygeplejersken', som handler om sygeplejerskesagen - drabssagen fra Nykøbing Falster Sygehus. 

I den forbindelse har vi fået lov at tage billeder af to af sagens hovedpersoner. 

1) Overlægen Niels Lundén, der anmeldte sagen til politiet og er hele årsagen til, at sygeplejersken Christina Aistrup Hansen blev dømt. Han kommer til at stå frem og erklære, at han ikke mener, at vi har lært noget af sagen, og at sundhedsvæsenet altså ikke har forsøgt at forhindre, at noget lignende vil kunne ske igen. Lige nu er hans udmelding i spil som A-forside (Lars Igum skriver) 

2) Den gamle patient Maggi Margrethe Rasmussen, som blev forgiftet men fik modgift og dermed reddet på Christina Aistrup Hansens sidste nattevagt. Det er første gang, hun udtaler sig om sagen offentligt

Vi har aftale med Niels (som bor lidt uden for Maribo) kl. 11. 
Maggi bor også på Lolland i et lille rækkehus. Hende besøger vi efterfølgende. 

Det ville være fedt, hvis vi kunne svinge forbi Nykøbing Falster Sygehus på vej hjem og tage nogle billeder også
Foto: Finn Frandsen

Vi bringer et uddrag fra bogen 'Sygeplejersken', som handler om sygeplejerskesagen - drabssagen fra Nykøbing Falster Sygehus. I den forbindelse har vi fået lov at tage billeder af to af sagens hovedpersoner. 1) Overlægen Niels Lundén, der anmeldte sagen til politiet og er hele årsagen til, at sygeplejersken Christina Aistrup Hansen blev dømt. Han kommer til at stå frem og erklære, at han ikke mener, at vi har lært noget af sagen, og at sundhedsvæsenet altså ikke har forsøgt at forhindre, at noget lignende vil kunne ske igen. Lige nu er hans udmelding i spil som A-forside (Lars Igum skriver) 2) Den gamle patient Maggi Margrethe Rasmussen, som blev forgiftet men fik modgift og dermed reddet på Christina Aistrup Hansens sidste nattevagt. Det er første gang, hun udtaler sig om sagen offentligt Vi har aftale med Niels (som bor lidt uden for Maribo) kl. 11. Maggi bor også på Lolland i et lille rækkehus. Hende besøger vi efterfølgende. Det ville være fedt, hvis vi kunne svinge forbi Nykøbing Falster Sygehus på vej hjem og tage nogle billeder også

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Aftale om sundhedsreform er lige på trapperne

I dag tirsdag morgen præsenterer regeringen og Dansk Folkeparti en aftale om det fremtidige sundhedsvæsen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Allerede sidste sommer varslede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at han ville komme med et udspil til en reform, der skulle sikre danskerne bedre behandling i sundhedsvæsnet.

Efter et langt tilløb blev regeringens udspil lanceret midt i januar, og nu er der så indgået en aftale om en reform med Dansk Folkeparti, som præsenteres tirsdag morgen klokken 09.30 i Statsministeriet.

Oprindeligt blev alle Folketingets partier inviteret til forhandlinger om en ny struktur for sundhedsvæsnet. Men flere partier i rød blok - herunder Socialdemokratiet - sprang hurtigt fra.

En af hjørnestenene i regeringens udspil er nemlig, at regionsrådene skal nedlægges, og det har vakt modstand.

Radikale og Alternativet sprang også fra hen ad vejen. Dermed var det op til regeringen og DF at blive enige om indholdet.

Indtil videre ved vi kun, at de har landet en delaftale om, hvad der skal ske med de miljøforureningsopgaver, som regionerne varetager under den nuværende struktur.

Og mandag meddelte partierne så, at man ikke umiddelbart har en løsning på, hvordan det specialiserede socialområde skal tilrettelægges fremover.

Det skal en ekspertgruppe hurtigst muligt undersøge og komme med bud på.

Tilbage står en uenighed om den Nærhedsfond, som skal finansiere oprettelsen af den nye struktur.

Regeringen har i sit udspil afsat seks milliarder kroner til at bygge nye sundhedshuse og til at skaffe mere sundhedspersonale.

Dansk Folkeparti mener dog, at der skal to milliarder mere til, hvis operationen skal lykkes.

Derfor har man blandt andet foreslået at hæve afgiften på cigaretter og bruge indtægterne til det formål.

Selv om regeringen og Dansk Folkeparti har flertal i Folketinget lige nu, er det ikke nogen garanti for, at reformen også bliver vedtaget.

Arbejdet med at udarbejde de love, der skal danne grundlag for reformen, kan ikke nå at blive færdigt på denne side af et folketingsvalg.

Derfor vil det kræve, at partierne også har flertal efter valget - eventuelt med andre partier - hvis den skal gennemføres.

ritzau

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden