Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Stine Bidstrup
Foto: Stine Bidstrup

Anna Mee Allerslev (R) trak sig som borgmester i København. En ny redegørelse fra ombundsmanden slår fast, at hun var inhabil i sag om gratis brug af lokale.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ombudsmand: Gratis lokale gjorde Anna Mee Allerslev inhabil

Ombudsmanden siger, at Anna Mee Allerslev fik stillet et gratis lokale til rådighed i strid med gavereglerne.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det var i strid med gavereglerne, da tidligere beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune Anna Mee Allerslev (R) fik stillet et lokale gratis til rådighed af Øens Murerfirma.

Det konkluderer Folketingets Ombudsmand i en redegørelse.

»Hun blev dermed inhabil i forhold til firmaet og burde ikke have deltaget i beslutningen om at give firmaet en erhvervspris«, lyder det i redegørelsen.

»Borgmesteren henvendte sig selv til ejeren af firmaet, fordi hun manglede et lokale til fejring af en privat begivenhed«.

»Ejeren kendte hun i kraft af sit hverv som borgmester. Hun tilbød at betale for lokalet, men det afviste ejeren med den begrundelse, at firmaet ikke drev udlejningsvirksomhed«, meddeler Folketingets Ombudsmand.

Folketinget Ombudsmand udtaler på den baggrund, at det »er hans samlede opfattelse«, at lånet »gjorde borgmesteren inhabil i sager om firmaet«. Og at Anna Mee Allerslev dermed var inhabil, da hun senere var med til at tildele Øens Murerfirma en erhvervspris.

En stor del af sagen omkring Anna Mee Allerslev - der endte med at måtte trække sig - handlede om, at borgmesteren fik istandsat sin lejlighed af Øens Murerfirma.

»Under sagen har Københavns Kommune desuden indsendt en række dokumenter til ombudsmanden om istandsættelse af borgmesterens private lejlighed, som det private firma var involveret i«.

»Oplysningerne er imidlertid ikke entydige, og ombudsmanden konkluderer, at det ikke med hans redskaber er muligt at trænge til bunds i denne del af sagen«, skriver ombudsmanden.

Anna Mee Allerslevs advokat, Bjarke Vejby, skriver en i en kommentar til afgørelsen:

»Anna Mee Allerslev er tilfreds med, at Ombudsmanden konkluderer, at der ikke i forhold til Øens Murerfirma var en venskabelig relation, der medfører inhabilitet i forvaltningslovens forstand«.

»Hermed er ethvert udsagn om bestikkelse ubegrundet«.

Ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden