Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

En uro-betjent i civil peger med pistolen mod ballademagerne på Nørrebro  18. maj 1993 på Fælledvej. Urolighederne opstod i forbindelse med folkeafstemningen om EU/EF/Maastrichttraktaten.
Foto: Jens Dresling

En uro-betjent i civil peger med pistolen mod ballademagerne på Nørrebro 18. maj 1993 på Fælledvej. Urolighederne opstod i forbindelse med folkeafstemningen om EU/EF/Maastrichttraktaten.

Urobetjent på Nørrebro i 1993: »Lad os få en gruppe frem. Så skal vi sateme udradere dem«

Fra barrikader og brosten og 113 skud i 1993 til Rasmus Paludan og brændende koraner i 2019. Olav Hergel ser tilbage på Nørrebro.

FOR ABONNENTER

Søren Pind og andre bægersvingende medlemmer af Venstres ungdom er på toppen ved hovedtrappen foran Christiansborg. Et år efter at danskerne stemte nej til Maastrichttraktaten, har Danmark nu sagt ja til Europa med fire forbehold, og de unge entusiaster vifter med flag og skal på værtshus. Så begynder rygtet at løbe, og det gør jeg også. Nørrebro brænder. Det er 18. maj 1993, og jeg er sammen med min kollega Thomas Uhrskov ude at dække natten for Berlingske Tidende.

Opret en profil, og få fri adgang til Politiken under valgkampen

Alle skal have mulighed for at træffe et oplyst valg, så derfor giver vi fri adgang til alle under hele valgkampen.

Opret profil

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce