Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

En uro-betjent i civil peger med pistolen mod ballademagerne på Nørrebro 18. maj 1993 på Fælledvej. Urolighederne opstod i forbindelse med folkeafstemningen om EU/EF/Maastrichttraktaten.

Urobetjent på Nørrebro i 1993: »Lad os få en gruppe frem. Så skal vi sateme udradere dem«

Fra barrikader og brosten og 113 skud i 1993 til Rasmus Paludan og brændende koraner i 2019. Olav Hergel ser tilbage på Nørrebro.

FOR ABONNENTER

Søren Pind og andre bægersvingende medlemmer af Venstres ungdom er på toppen ved hovedtrappen foran Christiansborg. Et år efter at danskerne stemte nej til Maastrichttraktaten, har Danmark nu sagt ja til Europa med fire forbehold, og de unge entusiaster vifter med flag og skal på værtshus. Så begynder rygtet at løbe, og det gør jeg også. Nørrebro brænder. Det er 18. maj 1993, og jeg er sammen med min kollega Thomas Uhrskov ude at dække natten for Berlingske Tidende.

Næppe er vi ankommet, før de værste uroligheder i Danmark siden Anden Verdenskrig bryder ud. Nørrebro belejres indefra og menneskeligheden skjules under sorte hætter. Lidt efter klokken 22 væltes den første skurvogn ned over Nørrebrogade ved Dronning Louises Bro. Først en time senere kommer politistyrkerne.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden