Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Byret: Iraker mistænkt for terrorisme er fortsat farlig

Tre dommere siger god for Justitsministeriets vurdering af mand, der var mistænkt i sag om selvmordsbombere.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En turkmensk-irakisk mand på tålt ophold har fortsat kontakt med folk i de islamistiske miljøer og har intet gjort for at rehabilitere sig.

Med den begrundelse siger Københavns Byret onsdag i en usædvanlig retssag, at manden stadig må anses for at være til fare for statens sikkerhed. Der er ikke grund til at ophæve Justitsministeriets afgørelse.

Manden har i godt ti år levet på tålt ophold. Det skyldes, at en udvisning ikke har kunnet effektueres.

Myndighederne har udvist ham administrativt, fordi PET har ment, at han i 2006 og i 2007 spillede en helt central rolle i et netværk, som havde sendt op mod 30 selvmordsbombere til Irak.

Baggrunden for mistanken er aldrig blevet til en konkret straffesag mod manden, der er først i 50'erne. Han er altså ikke blevet fundet skyldig af en domstol.

I et tidligere retsmøde har mandens advokat sagt, at PET kun har været i stand til at servere 'en meget tynd kop te', når det gælder vurderingen af, at Saeed efter de mange år fortsat er farlig.

»Sådan en farevurdering kan ikke være livsvarig. Den må på et eller andet tidspunkt rinde ud, har advokat Gunnar Homann sagt.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden