Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Redningsaktion afblæst - ejeren af tom jolle er fundet

En drivende jolle blev lørdag morgen fundet ud for kysten i Aarhus. Ejeren er fundet og er i god behold.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Østjyllands Politi og Forsvarets søredning iværksatte lørdag morgen en eftersøgning i Aarhus Bugt.

En sort jolle blev fundet 200 meter fra land ud for badeanstalten Den Permanente ved Aarhus klokken 07.16. Og da der ikke var nogen personer om bord på båden, frygtede politiet, at der var sket en ulykke.

Omkring klokken 10.30 oplyser Østjyllands Politi dog på Twitter, at jollens ejer er fundet, og han er i god behold.

»Han har tidligere i løbet af det sidste døgn været ude at sejle i båden med nogle venner. Båden er formentlig efterfølgende ikke blevet fortøjet ordentligt. Eftersøgningen er indstillet«, skriver politiet.

Politiet samt en af Forsvarets helikoptere fra Aalborg og redningsskibet 'Nordfalken' deltog i eftersøgningen, oplyste Forsvarets Operationscenter tidligere lørdag formiddag.

»Båden er fundet 200 meter fra land, så det forventes ikke, at den har været langt ude på havet«.

»Dog er det sådan, at når man finder en båd, og der er risiko for, at nogen er faldet over bord, så skal man ikke altid lede i det område, hvor båden er fundet«, fortalte dem vagthavende officer ved Forsvarets Operationscenter.

Han forklarede, at man i forbindelse med eftersøgninger på havet bruger et program, der kan lede politiet og resten af søredningsholdet på rette vej.

Her indtastes oplysninger om blandt andet vind- og strømforhold, hvorefter programmet udregner, hvor i det pågældende farvand den eller de forsvundne personer befinder sig.

I dette tilfælde blev personen, der var mål for eftersøgningen, dog ikke fundet i vandet, men på land.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden