Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Rasmus Paludan fra Stram Kurs demonstrerer foran Gl. Hellerup gymnasium i Hellerup, onsdag den 17. april 2019.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Rasmus Paludan fra Stram Kurs demonstrerer foran Gl. Hellerup gymnasium i Hellerup, onsdag den 17. april 2019.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flygtninge modtager en million kroner: Familiefar lykkes med sin plan om at gøre Rasmus Paludan til »Danmarks sureste fundraiser«

Familiefaren Nicolai Würtz startede i tirsdags en indsamling. ’Støt - og lad den gode karma ramme Rasmus Paludan’, hedder den. Nu har adskillige danskere tilsammen støttet projektet med en million kroner.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Hver gang Rasmus Paludan går på gaden og demonstrerer, bliver vi hjemme og donerer!«.

Sådan lyder budskabet på Facebook-gruppen ’Hjælp Rasmus Paludan med at samle ind til integration’, som i tirsdags blev oprettet af familiefaren og journalisten, Nicolai Würtz, der ønskede – og ønsker – at organisere en protest mod den indvandrerfjendske provokatør Rasmus Paludan.

På gruppen beskrives hans mål således:

»Skal vi ikke sponsorere Rasmus Paludan? Jeg tror, at vi skal udsætte hans demonstrationer for karmaloven: Hver gang han brænder en koran, giver vi sammen penge til Dansk Flygtningehjælp. Så kan han blive Danmarks sureste fundraiser«.

Og det budskab lader nu til at have båret, undskyld klicheen, afsindig meget frugt. Så meget frugt man nu kan få for en million. Ja, du læste rigtigt – for to dage siden var der cirka klokken syv om aftenen samlet 330.000 kroner ind, hvor beløbet nu (søndag morgen) har ramt en million danske kroner.  Helt præcist 1.003.315 kroner klokken 06.07. Dermed er målet for indsamlingen nået på under en uge.

For Nicolai Würtz skyldes indsamlingen, at han er blevet provokeret af Stram Kurs’ racismedømte partistifter. Det fortalte han til TV 2 Lorry onsdag.

»Han (Rasmus Paludan red.) overskrider så mange grænser for at skabe en konflikt og drive helt skæve pointer frem. Jeg vil ikke råbe og gå i moddemonstration, så jeg har ledt efter en måde at vise ham, at det her er skrupforkert. Det her er en fredelig måde at vise det på«, sagde Nicolai Würtz, der arbejder som udviklingschef hos Nordisk Film TV.

Reaktioner fra dem, der har doneret

Inde på Dansk Flygtningehjælps hjemmeside, det sted, hvor man kan donere penge, kan man blandt andet se og følge med i historikken over donationer – som tæller alt fra 1.000 til 5 kroner. Og når man sender sit beløb afsted, er det muligt at knytte en lille kommentar til det, hvilket flere personer – anonymt eller med navn – har gjort. Her er en række af dem:

»Hov!! Så har de demonstreret igen. Denne gang i Herning. Så må vi jo til lommerne!!!«.

»Virkelig et godt initiativ! Med kærlighed og sammenhold skal had og splittelse bekæmpes!«.

»Hermed foreløbigt bidrag på 250 udløst af antallet af hadkommentarer i den tråd, jeg deltager i. Rigtig godt initiativ, du (Nicolai Würtz, red.) har iværksat. Genial måde at vise vores afstandtagen til Rasmus Paludan på – og så på en sober og ikke-voldelige måde. Tak for det«.

»Tak til Rasmus for at motivere os andre til dette åbenlyse gode formål. Tænk hvis vores børn eller børnebørn engang måtte flygte og de mødte folk som ham«.

»Frygt skaber frygt. Kærlighed skaber kærlighed. Jeg ved godt, hvad jeg helst vil skabe. Hvad med dig, Rasmus Paludan?«

»Hurra for positiv demonstration!«.

Forbud mod demonstration – og dog

Fredag aften demonstrerede Rasmus Paludan igen, denne gang i Greve, »hvor politiet var mødt talstærkt op med både mandskab, køretøjer og helikopter«.

Det skrev Sjællandske Medier og uddybede, at den indvandrerfjendske provokatør egentlig helst ville have spredt sine budskaber ved indkøbscenteret Waves i Hundige, men at demonstrationen»i løbet af dagen blev flyttet til græsarealet ved Olsbækstien overfor Greve Idrætscenter, hvor den begyndte klokken 18:00«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Til samme avis fortalte kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi Martin Bjerregaard, at der hverken var anholdte eller sigtede efter aftenens demonstration:

»Det er forløbet i den gode ro, fred og orden, som vi havde håbet på og også forventet, at tingene ville foregå i. Det er kun dejligt, at alle parter har levet op til hver sin forpligtelse«.

Hvorfor Rasmus Paludan valgte at drage mod de sydsjællandske stationsbyer, er fordi han siden tirsdag har fået flere forbud mod at demonstrere – blandt andet i Københavns Vestegns Politikreds. Det skete efter, at en bebudet demonstration mandag udviklede sig til uroligheder, selv om Paludan aldrig var til stede.

Forbuddet skyldes ifølge politiet en frygt for forstyrrelse af den offentlige fred og frygt for Rasmus Paludans sikkerhed.

I søndags måtte politiet eksempelvis eskortere Rasmus Paludan væk fra en demonstration nær Blågards Plads på Nørrebro i København. Episoden udløste omfattende uroligheder til langt ud på natten, hvor modstandere af Paludan byggede barrikader, kastede med brosten og tændte bål i gaderne.

Dette har ført til, at også Københavns Politi, der dækker indre København, har givet Rasmus Paludan demonstrationsforbud, som gælder frem til tirsdag d. 23. april.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden