Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jesper Mortensen
Foto: Jesper Mortensen

Pendlere mellem Lolland-Falster, Sydsjælland og København får på onsdag 45 minutters kortere rejsetid dagligt (Arkivfoto.)

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

DSB lover tre kvarters kortere rejsetid til pendlere på Sjælland efter påske

45 minutter kan pendlere mellem Lolland-Falster, Sydsjælland og København skære fra deres rejsetid.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Togrejsende på Sjælland og Lolland-Falster kan se frem til flere og hurtigere tog efter en påskeferie med sporarbejde, togbusser og længere rejsetider.

Det skriver DSB i en pressemeddelelse.

Allerede tilbage i marts begyndte det store sporarbejde ved Ringsted, der først afsluttes helt i juni, mens sporarbejdet mellem Nykøbing Falster og Næstved varer indtil september. Sporarbejdet er imidlertid nu så langt, at DSB genoptager togtrafikken fra på onsdag.

»Det er især kunderne, der pendler mellem Lolland-Falster, Sydsjælland og København, der kan mærke ændringerne. De får 45 minutter kortere rejsetid dagligt – altså mere end 20 minutter hver vej«, siger informationschef i DSB, Tony Bispeskov, til Politiken.

Vi er glade for, at den værste del er overstået på onsdag, altså den del der generer flest af vores kunder

Onsdag kører togene mellem Næstved og København H nemlig igen via Ringsted i stedet for en omvej via Køge. Samtidig indsætter DSB et nyt hurtigtog på strækningen mellem Ringsted og København H, hvilket betyder, at kunderne fra Ringsted får flere afgange og siddepladser.

»Banedanmark er færdige med sporarbejdet omkring Ringsted. Vi er glade for, at den værste del er overstået på onsdag, altså den del der generer flest af vores kunder«, siger Tony Bispeskov.

Banedanmark har brugt påsken på tredje fase af sporarbejdet ved Ringsted, hvilket har betydet en totalspærring af begge spor mellem Ringsted og Korsør. Sporene på strækningen har trængt til vedligeholdelse, da de var i så dårlig stand, at togene nogle steder har måtte køre med nedsat hastighed. Derfor har rejsende på strækningen skulle benytte togbus i påsken.

Togbusser fortsætter mellem Buddinge og Dyssegård

Mellem Buddinge og Dyssegård fortsætter togbusserne dog til og med søndag den 28. april. Oprindeligt skulle S-togene have kørt igen fra i morgen, tirsdag 23. april, men på grund af det forsinkede byggeri af Hovedstadens Letbane ved Buddinge Statation erstattes de af togbusser ugen ud.

Projektdirektør Patrik Magnusson hos Hovedstadens Letbane beklager forsinkelsen i pressemeddelelsen fra DSB.

»Det er selvfølgelig beklageligt, at vi er nødt til at genere kunderne seks dage mere end oprindeligt varslet. Det skyldes, at det har vist sig mere udfordrende at forbinde den gamle konstruktion med den nye tunnel«, siger han til DSB.

DSB og Hovedstadens Letbane opfordrer kunderne til at tjekke Rejseplanen, der er opdateret med ændringerne.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden