Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Rasmus Paludans parti, Stram Kurs, er med 12.174 vælgererklæringer over halvvejs mod de 20.109 erklæringer, der skal til for at gøre partiet opstillingsberettiget til det kommende folketingsvalg.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stram Kurs krydser 12.000 vælgererklæringer

Med et stort spring siden starten af april har Stram Kurs bragt sig nærmere at blive opstillingsberettiget.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ifølge Økonomi- og Indenrigsministeriet har det stærkt indvandringskritiske parti Stram Kurs med Rasmus Paludan i spidsen nu 12.174 indsamlede vælgererklæringer fra vaelgerearklaering.dk.

Det er mere end en fordobling siden første april, hvor partiet havde registreret 5526 erklæringer.

Tidligere tirsdag oplyste Rasmus Paludan i en pressemeddelelse, at partiet får mellem 800 og 1000 nye vælgererklæringer om dagen.

Alt efter, hvornår statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udskriver valg, kan Stram Kurs og Rasmus Paludan nå at blive opstillingsberettiget til det Folketingsvalg, der skal afholdes senest 17. juni.

Frist 15 dage før valg

For at blive opstillingsberettiget skal et parti have mindst 20.109 vælgererklæringer.

Herefter skal Økonomi- og Indenrigsministeriet kontrollere, at der er det nødvendige antal og den nødvendige dokumentation for dem.

»Fristen for at anmelde sig som opstillingsberettiget parti er 15 dage før valgdagen klokken 12«, skriver Økonomi- og Indenrigsministeriet om kriterierne for at blive opstillingsberettiget.

Islam-forbud og udvisning af indvandrere

Stram Kurs, med racismedømte Rasmus Paludan i spidsen, ønsker ifølge sin hjemmeside blandt andet at forbyde religionen Islam, udtræde af internationale konventioner om flygtninge, udvise alle ikkevestlige personer, der har fået asyl, og udvise alle ikkevestlige personer, der ikke er statsborgere.

Personer, der har fået statsborgerskab, skal ifølge partiet have det vurderet og i udgangspunktet annulleret.

Op til påske har Rasmus Paludan gennemført flere demonstrationer.

Her har han blandt andet har kastet med og brændt koranen. Det har udløst optøjer på blandt andet Nørrebro, og Paludans demonstrationer er sket under stort politiopbud.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden