Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god dag for klimabevidste madelskere og en dårlig dag for Rasmus Paludan

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

God dag

Klimabevidste madelskere kan have svært ved at forkæle deres smagsløg uden samtidig at tæve Moder Jord med en syndflod af drivhusgasser. Men et nyt medie har som erklæret mål at »lave vidunderlig mad, der påvirker klimaet mindre, så klimakampen ikke bliver et gastronomisk kompromis«. På Barnemad.tv kan man finde knap 100 madopskrifter, der oplyser om måltidets CO2-udledning, og hvad det svarer til i forhold til en persons anbefalede daglige udledning. Eksempelvis kan man lave chili sin carne, der udleder 0,5 kg CO2 per person, svarende til 8 procent af den daglige udledning. Bagmændene – en kok, en fotograf og en kommunikatør – er dog ikke mere hellige, end at de også har opskriften på en syndig indisk karry med lam, der koster 78 procent af den anbefalede udledning.

Dårlig dag

Rasmus Paludan er på vej til at sikre sig, om muligt, endnu mere taletid i medierne. Økonomi- og Indenrigsministeriet oplyser, at hans parti, Stram Kurs, onsdag havde samlet 14.586 vælgererklæringer. Dermed har den racismedømte partistifter fået 9.000 nye tilsagn siden 1. april. Med denne hast er der udsigt til, at Paludan skal stå side om side med Løkke, Frederiksen, Riskær og Vermund, når der i valgkampen er partilederrunder i farvefjernsynet. Men Stram Kurs harcelerede onsdag på Facebook over, at ministeriets registreringssystem »nu er nede igen«. Det fik straks Paludans tilhængere til at konkludere, at »systemet er korrupt«. Ministeriet oplyser, at systemet var nede i halvanden time og kan »bestemt ikke genkende billedet« af, at det sker jævnligt.Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden