Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

71-årig får seks års fængsel for tonsvis af hash

Det koster en ældre mand flere år bag tremmer, at han opbevarede 2,2 ton hash. Han ankede på stedet dommen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det koster en 71-årig mand fra Søstrup ved Holbæk seks års fængsel, at han i juni sidste år havde 2,2 ton hash oplagret i papkasser i sin garage.

Det har en domsmandsret ved Retten i Holbæk afgjort onsdag, skriver det regionale medie sn.dk.

Retten fandt det også bevist, at den 71-årige få dage før, politiet fandt de 2,2 ton hash, havde overdraget mindst 200 kilo hash til en 52-årig mand fra Odense.

Den 52-årige smuglede hashen til Norge. Her blev den dog opsnappet af norsk politi, og det førte i sidste ende politiet på sporet af den 71-årige mand i Søstrup, skriver sn.dk.

Manden nægter sig skyldig og ankede på stedet dommen til Østre Landsret med henblik på frifindelse.

Han forklarede, at han slet ikke vidste, at der blev opbevaret hash i garagen.

Politiet holdt øje med ture til Norge

Men den forklaring troede retten ikke på. Blandt andet fordi den 71-årige i grundlovsforhøret erkendte at have givet lov til opbevaring af op mod 500 kilo hash på landejendommen.

»Hvis jeg kan blive dømt på de her beviser, så kan jeg også blive dømt for Palmemordet«, lød det ifølge sn.dk fra den dømte efter domsafsigelsen.

Retten lagde blandt andet vægt på, at der var et tydeligt mønster i, hvordan den 52-årige flere gange kørte fra sin bopæl i Odense til Søstrup, hvor han gjorde relativt korte ophold, for så at fortsætte til Sverige.

Her skiftede han hver gang til en lejebil og fortsatte så turen nordpå og ind i Norge.

Dansk, svensk og norsk politi holdt øje med den 52-årige, og den 26. juni slog norsk politi så til og anholdt ham, skriver sn.dk.

I Norge sidder den 52-årige sammen med en 68-årig dansk mand varetægtsfængslet i sagen, som norsk politi ifølge den norske avis VG har døbt 'Operation Hubris'.

Det er uvist, hvornår en eventuel sag kommer for retten i Norge.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden