0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Chefer på sygehus sigtes efter skandale med kræftundersøgelser

Både Region Sjælland og chefer på Ringsted Sygehus er sigtet efter mangelfulde kræftscreeninger.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Brian Karmark
Foto: Brian Karmark
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Region Sjælland og flere ledende medarbejdere på Ringsted Sygehus er mandag blevet sigtet i sag om mulig mangelfuld håndtering af patienter, som skulle undersøges for brystkræft.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Politiet gik ind i sagen i marts efter en anmeldelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Siden har betjente ransaget en række kontorer flere forskellige steder på Sjælland.

Antallet af brystkræftramte kvinder, som kan have fået en mangelfuld undersøgelse på Ringsted Sygehus er oppe på 221 til 304.

Tallet stammer fra en gennemgang af flere kvinders journaler. I alt er flere tusinde kvinders oplysninger blevet undersøgt i sagen om de mangelfulde brystundersøgelser på Ringsted Sygehus i perioden 2013-2017.

Mangelfulde undersøgelser

Brystkræftskandalen er vokset i omfang, siden Jyllands-Posten afslørede, at Ringsted Sygehus ikke undersøgte mistanke om brystkræft grundigt nok.

De nationale retningslinjer siger, at en læge skal mærke efter, om der er knuder i brystet, og så skal der foretages en ultralydsundersøgelse.

Men på sygehuset fik kvinderne kun foretaget en mammografi.

Hundredvis af kvinder er blevet indkaldt til en ny undersøgelse, og flere har ved denne fået konstateret kræft.

Sygehuset nølede med genindkaldelser

Det var en overlæge på Ringsted Sygehus, som slog alarm og kontaktede myndighederne i sagen.

Selv efter at fejlen var opdaget, haltede håndteringen af situationen på Ringsted Sygehus. Styrelsen for Patientsikkerhed har skoset sygehuset for at nøle med genindkaldelserne.

I februar fik politikerne i Region Sjælland nok, og sygehusdirektør Vagn Bach blev afskediget på grund af håndteringen af sagen.

Politiet har i løbet af efterforskningen samlet en stor mængde materiale ind. Det vil nu blive gennemgået med bistand fra lægefaglige eksperter.

Det kan ikke afvises, at der vil komme yderligere sigtelser i sagen.

Kræftens Bekæmpelses administrerende direktør Jesper Fisker kalder den nye udvikling for trist.

»Det er trist, at det er kommet så vidt. Jeg har tiltro til, at myndighederne, der er involveret, gør sit arbejde. Vi må afvente, hvad der sker«, siger Jesper Fisker.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts