Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Landsret lader ung mand slippe for drabsdom trods dræbende stik

En 20-årig dømmes for vold med døden til følge for ét dræbende knivstik. Byretten kom frem til andet resultat.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Østre Landsret ser med mildere øjne på en ung mand, der i byretten blev kendt skyldig i at dræbe en 22-årig mand med et enkelt knivstik i hjertet.

Landsretten er ikke af den overbevisning, at det var meningen, at en mand skulle miste livet under episoden, der udspillede sig i en lejlighed i Brønshøj natten til 2. juledag i 2017.

Derfor er en 20-årig mand onsdag kendt skyldig i vold med døden til følge og ikke drab, som Retten på Frederiksberg fandt frem til sidste år.

Manden idømmes en fængselsstraf på syv år. I byretten blev han idømt 12 års fængsel.

Det oplyser Casper Andreasen, der mødte som forsvarer i retten. Sagen blev ført som en nævningesag, og forsvareren påpeger, at det ikke var en enig landsret, der nåede frem til resultatet.

»Han er dømt for, at det er ham, som stak én gang med kniven. Det er de enige om«, siger han.

»Dér, hvor de ikke er enige, handler om, hvorvidt han stak for at slå ihjel eller for at udøve vold«, uddyber forsvareren.

Dér, hvor de ikke er enige, handler om, hvorvidt han stak for at slå ihjel eller for at udøve vold

Drabet skal være sket i forbindelse med et skænderi i lejligheden. Politiet blev kontaktet tidligt om morgenen 26. december 2017 04.32.

Betjentene ankom til lejligheden seks minutter senere, og gerningsmanden blev anholdt klokken 04.45.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden