Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Tre mænd tiltalt for tyveri af designermøbler for millioner

En lang række private hjem i Jylland har haft uønsket besøg, hvor Wegner-stole og PH-lamper er blevet hapset.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tre mænd i 20'erne er blevet tiltalt for at have stjålet særligt Wegner-stole og PH-lamper til en værdi af 3,5 millioner kroner.

Tyvekosterne har de fået fingre i ved at have begået 30 forskellige indbrud i en stribe private hjem i Jylland, lyder det i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

I løbet af sidste år har de tre mænd ifølge tiltalen været ubudne gæster 30 forskellige steder.

De langfingrede mænd gik målrettet efter designervarer.

Mændene er 22, 23 og 25 år, og de kommer alle fra Aarhus-området. Indbruddene er dog blevet begået både i Nordjylland, Midt- og Vestjylland, Sydøstjylland og Østjylland.

Organiserede indbrud

Det er Særlig Efterforskning Vest (SEV), som efterforsker organiseret kriminalitet på tværs af politikredsene i Vestdanmark, der har anholdt de tre mænd. De blev anholdt i december sidste år, men det er altså først nu, at et anklageskrift ligger klar.

»Der er efter vores vurdering tale om særdeles organiserede indbrud, som har været nøje planlagt. Der er stjålet for millioner fra mange forskellige borgere, så det er en alvorlig sag«, siger anklager hos SEV Jhin Lee i pressemeddelelsen.

Da politiet anholdt de tre mænd, blev der fundet en lang række tyvekoster gemt i en bygning.

Flere af kosterne blev siden offentliggjort med billeder, og politiet har haft held med at finde ejerne til flere af de stjålne varer.

Det var dog ikke kun private hjem, der fik ubudne gæster. De tre mænd er også tiltalt for at have stjålet to biler fra et autoværksted i Aalborg.

Retssagen mod de tre mænd finder sted i løbet af efteråret. De præcise datoer er dog endnu ikke lagt fast.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden