Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Den dengang sigtede og nu tiltalte Britta Nielsen i retten. Arkivtegning.
Foto: Mette Dreyer/POLITIKEN

Den dengang sigtede og nu tiltalte Britta Nielsen i retten. Arkivtegning.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Britta Nielsen tiltalt for groft bedrageri over 25 år

Tidligere ansat i Socialstyrelsen er tiltalt for at have svindlet for næsten 117 millioner kroner. Over 300 gange overførte 64-årige Britta Nielsen offentlige tilskudsmidler til sig selv, lyder anklage.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Britta Nielsen, der tidligere var ansat i Socialstyrelsen, er blevet tiltalt for at have svindlet for næsten 117 millioner kroner over 25 år. Det oplyser anklagemyndigheden i en pressemeddelelse fredag.

Ifølge anklageskriftet overførte den 64-årige kvinde offentlige tilskudsmidler til sig selv over 300 gange. Det skete i perioden fra 1993 til 2018.

Hun er ud over groft bedrageri også tiltalt for embedsmisbrug og dokumentfalsk.

Britta Nielsen blev anholdt i Sydafrika sidste år. Hun har siden november siddet varetægtsfængslet.

Det er Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Søik) - også kendt som Bagmandspolitiet - der har rejst tiltalen. Her oplyser man, at der vil blive nedlagt påstand om konfiskation på mere end 113 millioner kroner.

Det er dog usikkert, om alle pengene nogensinde vil kunne blive skabet sammen, siger statsadvokat Morten Niels Jakobsen, der er chef for Søik.

»Vi leder meget bredt efter pengene og værdier, herunder indestående på konti, biler og fast ejendom i både Danmark og udlandet, og vi har fundet en del, som, vi mener, er omfattet af konfiskationskravet«.

»Om samfundet nogensinde får alle pengene tilbage, kan jeg desværre ikke love, men vi gør alt, hvad der står i vores magt for, at så mange penge som overhovedet muligt kommer retur til statskassen«, siger han.

Det er endnu ikke besluttet, hvornår sagen kommer for retten.

Også Britta Nielsens søn sidder varetægtsfængslet i sagen. Der er dog endnu ikke taget stilling til, om han eller andre også vil blive tiltalt.

Opdateres

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden