0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mette Dreyer/POLITIKEN
Foto: Mette Dreyer/POLITIKEN

Britta Nielsen anklages for som medarbejder i Socialstyrelsens tilskudsadministration at have overført store beløb til sine egne konti.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Anklageskrift: Hun gjorde det 298 gange, og særligt et år havde hun travlt

Anklageskriftet mod den svindelsigtede medarbejder fra Socialstyrelsen er vedlagt et længere regneark. Det opremser de gange, Britta Nielsen ifølge myndighederne overførte penge til sig selv.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Første gang handlede det om 60.169,75 kroner. Det var den 4. juli 1997.

Sidste gang var beløbet på 68.743,00 kroner, der blev overført den 10. januar 2018.

I alt nåede den svindeltiltalte Britta Nielsen ifølge anklagemyndigheden at putte 115.166.628,06 kroner i sine egne lommer, da hun gennem lidt over 20 år regelmæssigt førte penge fra Socialstyrelsen over til sine egne konti, fremgår det af anklageskriftet, der nu er offentliggjort.

Listen over de 298 transaktioner viser, at hun tilsyneladende et par gange om måneden eller flere gav sig selv et betragteligt løntilskud ved at overføre penge. Især i 2013 havde hun travlt med at overføre store beløb til sig selv, sædvanligvis i størrelser på 100.00-700.000 kroner ad gangen.

I dag sidder den 65-årige kvinde fængslet tiltalt for særligt groft bedrageri under håndteringen af Socialstyrelsens og Sikringsstyrelsens konti, fremgår det af anklageskriftet.

Det lægger op til konfiskation af en række værdier, der menes at være betalt med de penge, hun anklages for at have bedraget sig til. Værdier, som i dag anvendes af familiemedlemmer. Blandt dem er en kostbar Range Rover, en Audi A4 og en andelslejlighed i Hvidovre, en Mercedes C220 Blue samt penge fra de pårørendes konti. Hendes søn og døtre er alle sigtede i sagen.

De kan alle risikere at blive tiltalt for flere lovovertrædelser i forbindelse med millionsvindelen mod Socialstyrelsen og afkrævet yderligere beløb, understreger anklagemyndigheden, Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK).

Britta Nielsen nåede at rejse ud af Danmark lige inden afsløringen af den mangeårige svindel, men blev opsporet af sydafrikansk politi.

Sagen blev afsløret, at en bogholder i Roskilde Kommune undrede sig over et manglende tilskud på 69.074 kroner. Da revisorerne kiggede på tallene gik det op for dem, at der bag beløbet lå noget, der lignede årtiers svindel med offentlige midler.

Det er endnu ikke afklaret, hvornår retssagen mod hende skal finde sted.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne

  Henter…

Forsiden