0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dansk koncern fyrer fire ledere for snyd med køb af it-udstyr

Ledere hos Kemp & Lauritzen og Bygningsstyrelsen har samarbejdet om uregelmæssige køb af mobiler og tablets.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Køb af mobiler og tablets til eget forbrug og dyre restaurantbesøg har ført til bortvisning af fire ledende medarbejdere hos den danske milliardvirksomhed Kemp & Lauritzen.

Det oplyser Kemp & Lauritzen, der arbejder med el og vvs og har omtrent 2000 ansatte.

De fire har stik imod reglerne købt mobiler og tablets for tusindvis af kroner.

Købene er sket under en kontrakt med Bygningsstyrelsen, der i samme sag har suspenderet otte ansatte.

De tvivlsomme køb er foregået, ved at mobiler og tablets er blevet købt, men forklædt som andre varer, og ansatte hos Bygningsstyrelsen skal have samarbejdet om manøvren og godkendt regningerne.

Samlet beløber indkøbene af it-udstyr sig til 186.000 kroner. Derudover har flere ansatte hos Bygningsstyrelsen kunnet købe varer hos Kemp & Lauritzen med rabat.

Kemp & Lauritzen og Bygningsstyrelsen offentliggjorde sagen om mobiler og tablets i maj.

I den forbindelse suspenderede Kemp & Lauritzen fem ansatte, mens otte blev sendt hjem hos Bygningsstyrelsen.

Kemp & Lauritzen har med hjælp fra advokater undersøgt sagen fra flere sider.

Undersøgelsen har desuden vist, at flere af lederne har brugt store beløb på restaurantbesøg.

Det gælder dog en anden tidligere kunde - Udenrigsministeriet - hvor en kontaktperson er blevet vartet op på dyre restauranter.

Samlet er der blevet spist og drukket for op mod 84.000 kroner fordelt på syv restaurantbesøg.

Direktør Peter Kaas Hammer fra Kemp & Lauritzen mener, at der ikke var nogen anden udvej end at bortvise de fire ledere.

»Jeg er ret chokeret over, at det har fundet sted. Det er en helt eklatant mangel på ledelsesmæssig dømmekraft«.

»Når man får et ledelsesmæssigt ansvar, følger der typisk en større løn og større bil med, men der følger også et større ansvar med, og det har de i den grad svigtet«, siger Peter Kaas Hammer.

Selv om de fire ledere hos Kemp & Lauritzen er blevet bortvist, har virksomhedens advokater vurderet, at der ikke er grundlag for politianmeldelser.

»Men en bortvisning er en meget streng konsekvens. Man går ud af døren fra det ene minut til det andet og får intet med. Ingen løn, ingen kompensation, ingen bil, ingen mobil og ingen pc«, siger han.

Den ene af de fem suspenderede ansatte har fået lov til at komme tilbage på arbejde, da han ikke var involveret i sagen.

Peter Kaas Hammer føler sig overbevist om, at der ikke kommer flere sager frem fra skabet.

»Jeg har ikke grund til at tro andet. Vi opdagede selv problemerne i vores egne systemer. Det her har været koncentreret omkring den lille personkreds og de to kundeforhold«, siger han.

Bygningsstyrelsen er fortsat ved at undersøge sin del af sagen. Styrelsen har ikke yderligere kommentarer, før der er et resultat.

Ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden