Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Højst usædvanligt har en ræv bidt to personer. Den ene, en mand, lå i sit telt på en campingplads ved Esbjerg og sov, da ræven bed ham. Ræven er nu blevet skudt, og Naturstyrelsens dyrlæger undersøger nu, om ræven havde rabies. (Arkivfoto)

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ræv bider dreng og mand på campingplads ved Esbjerg

Usædvanligt angreb fra ræv på Esbjerg Camping. Myndighederne undersøger nu, om ræven havde rabies.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hen over pinsen blev to gæster på Esbjerg Camping bidt af en ræv. De usædvanlige angreb var et chok for campisterne og pladsens ejer.

»Natten til lørdag klokken fire blev en 11-årig dreng angrebet af en ræv. Jeg blev dybt chokeret, for det har vi aldrig prøvet før. Natten til mandag, også omkring klokken fire, ringede en mandlig campist til mig og sagde, at han var blevet nappet af en ræv i sit telt«, fortæller Lars Bendixen, som ejer Esbjerg Camping.

Natten til mandag, også omkring klokken fire, ringede en mandlig campist til mig og sagde, at han var blevet nappet af en ræv i sit telt

Mandag fik han for en sikkerheds skyld alle gæsterne til at flytte fra deres telte og over i campingpladsens hytter. Sent tirsdag kom der så en jæger, som fik Naturstyrelsens tilladelse til at dræbe den agressive ræv.

»Det lykkedes kort før midnat. Ræven kom løbende med en pose boller i munden, og så blev den skudt. Det er dejligt, at den er død«, siger Lars Bendixen.

Ræven kom løbende med en pose boller i munden, og så blev den skudt. Det er dejligt, at den er død

Jæger: Ræven var syg

Det var reguleringsjæger Anders Petersen, som skød ræven. Han er ikke i tvivl om, at det var en syg ræv.

»Ræven var ikke bange for mennesker, lys eller larm. Det er ulogisk. Jeg har aldrig nogensinde hørt om noget lignende. Den må have haft skab, hvalpesyge eller måske rabies. Der er ingen tvivl om, at den var syg«, siger Anders Petersen.

Nu undersøger Naturstyrelsens dyrlæger, om ræven havde rabies. Der går nogle dage, før der er svar på prøverne.

Ræven havde generet pladsens gæster gennem de seneste to uger, fortæller Lars Bendixen.

»Den har rodet i nogle af skraldespandene, og den har været inde i et fortelt og vælte en skraldespand. Vi tænkte ikke så meget over det, udover at den måtte være sulten, så vi bad folk om ikke at lade deres madaffald være frit fremme. Men da den begyndte at angribe vores gæster, var vi nødt til at gøre noget«, siger han.

Ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden