Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Joachim Ladefoged
Foto: Joachim Ladefoged

Rasmus Paludan fotograferet på valgaftenen, hvor han kunne konstatere, at Stram Kurs ikke kommer i Folketinget.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Udlændingekontrol blev neddroslet for at passe på Paludan

Politiet reducerede kontrol med udlændinge på grund af øget beskyttelse af Stram Kurs-lederen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Københavns Politi måtte i en periode neddrosle bemandingen i Udlændingekontrolsektionen (UKS), der forbereder udlændingesager, for at passe på lederen af Stram Kurs, Rasmus Paludan.

Det bekræfter Københavns Politi over for Frederiksborg Amts Avis.

»Det er en kendt sag, at politiet har brugt omfattende ressourcer på at sikre den offentlige ro og orden under Stram Kurs’ demonstrationer«.

»Hos Københavns Politi har vi løbende prioriteret de ressourcer, vi har, og der er blevet inddraget bemanding fra en række afdelinger, blandt andet Udlændingekontrolsektionen«, skriver Københavns Politi i en mail til avisen.

Det var med et mål om at deportere op mod 700.000 mennesker, at Stram Kurs med Rasmus Paludan i spidsen stillede op til folketingsvalget i år.

Det er UKS, som håndterer og forbereder udlændingesager i politikredsen, men Frederiksborg Amts Avis erfarer, at sektionen blev lukket den 25. april, så medarbejderne i UKS kunne hjælpe med at håndtere beskyttelsen af Paludan. Arbejdet med udlændingesager blev i stedet overladt til politiets operative personale.

Københavns Politi afviser, at der har været tale om en decideret lukning af afdelingen, men erkender, at afdelingen har haft 'væsentligt reduceret bemanding'.

»Det har naturligvis haft betydning for sektionens muligheder for at opretholde kontroltrykket og at assistere resten af politikredsen med sagsbehandling i udlændingesager«, skriver Københavns Politi.

Lukningen af UKS afføder kritik fra Rasmus Paludan selv.

»UKS burde styrkes, ikke lukkes. Der er et stort behov for den afdeling. Den prioritering fra politiets side er helt hen i vejret«, siger Rasmus Paludan til Frederiksborg Amts Avis.

Oprindeligt skulle UKS være forblevet lukket frem til den 17. juni, men efter kritik fra flere sider blev perioden forkortet.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden