Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

32-årig læge får syv års fængsel for drugrape og smugvideo

En læge mister retten til sit virke, efter at han er dømt for voldtægter og blufærdighedskrænkelser.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I alt seks kvinder blev i løbet af flere måneder ofre for en nu 32-årig læges ugerninger, og det koster manden syv års fængsel.

En enig domsmandsret har mandag besluttet at idømme lægen straffen for at have bedøvet og voldtaget to kvinder.

Derudover er han dømt for blufærdighedskrænkelse af en stribe andre kvinder, som uvidende blev filmet, mens de blev udsat for overgreb.

32-årige Jack Hou mister samtidig retten til at være læge foreløbigt.

Den nu dømte kom i kontakt med kvinderne over blandt andet datingapp'en Tinder. I et af tilfældene mødtes han efter et par dages skriverier med en kvinde på Café Norden i København.

Som aftenen udviklede sig, endte de hjemme i lægens lejlighed, hvor de drak drinks. Men det var en farlig cocktail, der blev serveret, har retten fundet det bevist.

Manden tilsatte uden kvindens vidende også sovemedicin i drikken i form af halcion, som han havde skaffet via sit virke som læge.

Det efterlod offeret i en tilstand, hvor hun ikke kunne forsvare sig, hvilket lægen udnyttede til at voldtage kvinden tre gange på 11 timer og filmede det med sin telefon.

En måneds tid efter slog lægen til igen. Denne gang mødte han en anden ung kvinde foran en natklub i København, hvor hun havde festet.

Også denne kvinde endte i lejligheden, hvor lægen er tiltalt for at putte det bedøvende middel scopolamin i hendes vand for derefter at voldtage hende.

Manden blev anholdt 1. maj sidste år på det hospital i hovedstadsområdet, hvor han var ansat.

Yderligere skal han betale erstatning til flere af kvinderne. De to ofre for voldtægter er blevet tilkendt henholdsvis 90.000 og 107.800 kroner.

Jack Hou ankede på stedet dommen. Han vil frifindes.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden