Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

»For lidt nærvær, for meget konflikt og stor utryghed«: Børnehave i Albertslund lukker efter danmarkshistoriens største pædofilisag

Pædagogmedhjælper misbrugte 23 børn i børnehave og spejderklub.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I 2017 blev Børnehaven Rosenly i Albertslund ramt af Danmarks største pædofilisag.

Nu har kommunen valgt at lukke institutionen, fortæller DR.

»Der er for lidt nærvær, for meget konflikt og for stor utryghed blandt børnegruppen. Herudover er der et meget højt sygefravær blandt personalet. Det nuværende pædagogiske miljø for børnene i Rosenly vurderes ikke at støtte børns udvikling, læring og trivsel tilstrækkeligt«, lyder det ifølge DR fra Økonomiudvalget i Albertslund Kommune, der står bag beslutningen om at lukke børnehaven.

Pædofilisagen blev for alvor afdækket i DR-dokumentaren ’De Skjulte Overgreb’. En pædagogmedhjælper blev anholdt og dømt for stribevis af seksuelle overgreb på både børnehavebørn og spejderbørn gennem en periode på 20 år.

I Børnehaven Rosenly var der tale om overgreb på 23 børn.

»Sagen har blottet kommunale svigt af de helt store og endnu en gang udstillet behovet for, at pædagoguddannelsen får et gevaldigt løft. Som det er nu, kan man tage en hel uddannelse som pædagog med meget sparsom undervisning i tegn på seksuelle overgreb, og hvordan man griber ind over for dem«, skrev direktøren i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl, i et debatindlæg i Politiken.

Pædofilisagen har sat sit tydelige præg på personalet i børnehaven. Ifølge DR havde personalet i gennemsnit 1,7 sygedage om måneden sidste år, og i de første tre måneder af 2019 steg det til 3,3 sygedage om måneden. Flere af pædagogerne fortæller, at de er begyndt i psykologbehandling på grund af pædofilisagen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden