Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

»For lidt nærvær, for meget konflikt og stor utryghed«: Børnehave i Albertslund lukker efter danmarkshistoriens største pædofilisag

Pædagogmedhjælper misbrugte 23 børn i børnehave og spejderklub.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I 2017 blev Børnehaven Rosenly i Albertslund ramt af Danmarks største pædofilisag.

Nu har kommunen valgt at lukke institutionen, fortæller DR.

»Der er for lidt nærvær, for meget konflikt og for stor utryghed blandt børnegruppen. Herudover er der et meget højt sygefravær blandt personalet. Det nuværende pædagogiske miljø for børnene i Rosenly vurderes ikke at støtte børns udvikling, læring og trivsel tilstrækkeligt«, lyder det ifølge DR fra Økonomiudvalget i Albertslund Kommune, der står bag beslutningen om at lukke børnehaven.

Pædofilisagen blev for alvor afdækket i DR-dokumentaren ’De Skjulte Overgreb’. En pædagogmedhjælper blev anholdt og dømt for stribevis af seksuelle overgreb på både børnehavebørn og spejderbørn gennem en periode på 20 år.

I Børnehaven Rosenly var der tale om overgreb på 23 børn.

»Sagen har blottet kommunale svigt af de helt store og endnu en gang udstillet behovet for, at pædagoguddannelsen får et gevaldigt løft. Som det er nu, kan man tage en hel uddannelse som pædagog med meget sparsom undervisning i tegn på seksuelle overgreb, og hvordan man griber ind over for dem«, skrev direktøren i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl, i et debatindlæg i Politiken.

Pædofilisagen har sat sit tydelige præg på personalet i børnehaven. Ifølge DR havde personalet i gennemsnit 1,7 sygedage om måneden sidste år, og i de første tre måneder af 2019 steg det til 3,3 sygedage om måneden. Flere af pædagogerne fortæller, at de er begyndt i psykologbehandling på grund af pædofilisagen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden