Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Advokat Mette Grith Stage vil se nærmere på flere sager, hun har haft på sit bord, efter det er kommet frem, at Rigspolitiet har opdaget en it-fejl i et system, der har sorteret og renset i teleoplysninger indhentet af politiet.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Telefejl får advokat til at kigge på LTF-sag som det første

Forsvarsadvokat Mette Grith Stage mener, at tilliden til retssystemet har lidt et alvorligt knæk.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der venter et stort arbejde for ikke bare anklagemyndigheden, men også forsvarsadvokater, efter at det er kommet frem, at domme, hvor teleoplysninger er indgået siden 2012, skal gennemgås.

Det mener forsvarsadvokat Mette Grith Stage, der jævnligt repræsenterer tiltalte i bandesager og sager om grov kriminalitet, hvor teleoplysninger ofte indgår.

»Jeg har lige haft en sag med fire tiltalte fra Loyal To Familia i landsretten, som blev dømt for afpresning og hærværk. Her spillede teleoplysninger en helt central rolle, så det er da en af de sager, jeg vil kigge på som noget af det første«, siger hun.

Jeg har lige haft en sag med fire tiltalte fra Loyal To Familia i landsretten, som blev dømt for afpresning og hærværk. Her spillede teleoplysninger en helt central rolle, så det er da en af de sager, jeg vil kigge på som noget af det første

Tillid til retssystemet har lidt et knæk

Rigspolitiet har opdaget en it-fejl i et system, der har sorteret og renset i teleoplysninger indhentet af politiet. Systemet kan fejlagtigt have frasorteret en del oplysninger, der skulle have været bevaret.

Det kan for eksempel være, at en mobiltelefon, der er registreret på en mobilmast, er blevet frasorteret af programmet.

I Mette Grith Stages omtalte sag fra Østre Landsret fik fire mænd i april fængsel i tre år og seks måneder.

»Jeg har lige et par sager, jeg har i mit fokus, men jeg må da også indrømme, at der er kommet mange klienter igennem mit firma de seneste syv år«.

»Jeg har svært ved at huske dem alle, men hvis jeg kigger på det seneste år, er der hvert fald en eller to sager, jeg er nødt til at kigge nærmere på«, siger Mette Grith Stage.

Forsvarsadvokaten siger, at hun »aldrig har hørt om noget lignende i andre lande«.

Hun påpeger samtidig, at tilliden til retssystemet har lidt et alvorligt knæk, og at usikkerheden kan sprede sig til andre tekniske beviser.

»Det får da en til at spekulere på, om der er andre oplysninger, som kan være behæftet med fejl som eksempelvis dna«, siger hun.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden