Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De Radikale: Fundament skal på plads før delaftale kan lukkes

Morten Østergaard vil have økonomisk og værdimæssigt fundament på plads, før hans parti vil lukke delaftaler.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De Radikales politiske leder, Morten Østergaard, kalder onsdagens regeringsforhandlinger med Socialdemokratiet for 'et skridt frem og to tilbage'.

Han afviser, at De Radikale kan være med til at lukke delaftaler om for eksempel klima, inden det økonomiske fundament er på plads.

»Vi kommer selvfølgelig, når socialdemokraterne ønsker at se os. Men det, vi siger, er, at stille op til at lukke dele af aftalen, før vi har det økonomiske og værdimæssige fundament på plads, det gør vi altså ikke, siger han efter at være kommet ud fra forhandlingslokalet«.

»Derfor har vi også sagt, at vi må tilbage til de ting, der handler om økonomien, der handler om fattige børn, børnene på Sjælsmark«.

»De ting må vi have styr på som grundlag for at gå videre og lukke andre også vigtige områder som uddannelse, daginstitutioner og klima«, siger Morten Østergaard.

Han afviser efter De Radikales individuelle forhandlinger med Socialdemokratiet, at hans parti tager klimaet som gidsel i forhandlingerne.

»Det handler om, at hvis klimaet skal blive til noget, så skal der også være et økonomisk fundament«.

»Vi har også hele vejen igennem sagt at man kan ikke ligesom tage det ene område og sige, at det er på bekostning af det andet område«.

»Derfor er der meget fælles gods på klimaområdet. Jeg synes også, der er noget, der tyder på, at vi kan få en god ambitiøs klimapolitik. men man kan netop ikke trække det foran og sige, at så går det nok med det andet«.

»Vi er nødt til at have styr på det samlede, ikke mindst det økonomiske fundament«, siger Morten Østergaard.

Senere besluttede De Radikale sig for ikke at dukke op til de fælles forhandlinger, som Mette Frederiksen havde indkaldt til onsdag klokken 18 om det grønne område.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden