Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ludovic Marin/Ritzau Scanpix
Foto: Ludovic Marin/Ritzau Scanpix

forsvarsminister, Trine Bramsen (S) fik sammen med blandt andre Macron, og den tyske forbundskansler, Angela Merkel, serveret et militært show med kampvogne, hundepatruljer og en flyvende soldat, der kunne ligne en rolle i filmen 'Tilbage til Fremtiden'.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bramsen siger ja til samarbejde, men nej til Macrons eurohær

Danmark skal arbejde tættere sammen med Frankrig og andre europæiske lande, siger forsvarsministeren.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den franske præsident, Emmanuel Macron, drømmer fortsat om en europæisk hær.

Den danske forsvarsminister, Trine Bramsen (S), vil gerne have et tættere samarbejde med Frankrig og andre lande, men grænsen går ved en fælles hær.

Så langt vil regeringen ikke, og det fik ministeren lejlighed til at sige, da hun søndag fik en snak med Macron og repræsentanter for otte andre europæiske lande om et tættere forsvarssamarbejde.

»Jeg har svært ved at se, hvad det skal give af værdi, som vi ikke kan få ved at have forskellige forcer og forskellige kompetencer rammet ind i et tættere samarbejde på det udførende og strategiske plan, siger Bramsen.

Anledningen til mødet var Bastilledagen, hvor Emmanuel Macron var vært for en to timer lang militærparade - med dansk deltagelse - i det centrale Paris.

Bramsen repræsenterede Danmark ved militærparaden på Champs-Élysées og Concordepladsen.

Her fik hun sammen med blandt andre Macron, og den tyske forbundskansler, Angela Merkel, serveret et militært show med kampvogne, hundepatruljer og en flyvende soldat, der kunne ligne en rolle i filmen 'Tilbage til Fremtiden'.

Før mødet gentog Frankrigs forsvarsminister, Florence Parly, som Bramsen mødte lørdag, den franske regerings ønske om en europæisk hær.

Til franske medier siger Parly, at hun ser Det Europæiske Interventions Initiativ (EI2), som Danmark er med i, som et muligt fundament for udviklingen af en europæisk hær.

Bramsen holdt søndag et frokost møde med de ti deltagende lande i EI2. Hun mener, at Danmark skal samarbejde tæt med disse lande.

»Jeg ønsker, at vi skal samarbejde tæt med Frankrig. Men også med andre europæiske lande - ikke om en europæiske hær. Men netop med udgangspunkt i at vi kan noget forskelligt, og vi har forskellige forcer«, siger Bramsen.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden