Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Der er generelt noget mere stille på udendørskontoret hos livredderne langs de danske kyster, når man sammenligner med sidste års kanon sommer.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nærig sommersol giver livreddere længere mellem opgaverne

Livredderne har langt fra så meget at lave i år, som de havde i den historisk solrige sommer 2018, viser tal.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sommeren har indtil nu langt fra været lige så varm og solrig som sidste sommer. Det kan mærkes hos livredderne, der har fået betydeligt mindre at lave end sidste år.

Det viser tal fra TrygFonden Kystlivredning for perioden fra 28. juni til 14. juli.

»Vi kan godt se, at vejret sidste år var godt i en lang, sammenhængende periode, mens det i år har været mere pletvist med stranddagene«.

»Men der er stadig mange mennesker på strandene, når vejret er godt, og så har vores livreddere meget at lave«, siger uddannelsesleder i TrygFonden Kystsikring Michael Iwersen.

Fra 28. juni til 14 juli i år har der været en enkelt livreddende aktion for TrygFondens livreddere, mens tallet i samme periode sidste år var ni.

Og når det kommer til førstehjælpsaktioner - hjælp til for eksempel sår, kontakt med brandmænd eller dehydrering - er tallet faldet med over 50 procent fra 997 sidste år til 434 i år indtil videre.

Store bølger på vestkysten har giver travlhed

Det dårligere og mere vindblæste sommervejr giver dog livredderne andre opgaver end en varm, vindstille solskinsdag.

»Hvis man er på vej ud i noget, hvor der er store bølger og strøm, så kommer livredderne ned og advarer«.

»I år har der været stærk vestenvind, der giver store bølger på vestkysten og fralandsvind på østkysten. Så selv om vi har haft færre aktioner i år, så har vi stadig haft noget at lave«, siger Michael Iwersen.

I år har der været stærk vestenvind, der giver store bølger på vestkysten og fralandsvind på østkysten. Så selv om vi har haft færre aktioner i år, så har vi stadig haft noget at lave

Antallet af såkaldt forebyggende aktioner, hvor livredderne advarer folk, der er ved at komme i uføre, er da også kun faldet en smule i år til 1099 styk.

Michael Iwersen fortæller, at de roligere tider på strandene bliver brugt til at træne livredderne yderligere.

Det sker enten ved, at de selv træner udvalgte opgaver eller at fondens træningspatrulje kigger forbi og gennemfører scenarier.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden