Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om Corona­virus

Mathilde Bech
Foto: Mathilde Bech

Maiken Schjødt er en af et ukendt antal elever, der på grund af nye optagelseskrav stadig ikke ved, om hun kan starte i gymnasiet. Her sidder hun ved sit skrivebord, hvor hun læser op til omprøven 6. august.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Maiken Schjødt har et snit fra 9. klasse på 9,6, men blev afvist på gymnasiet på grund af omstridt optagelseskrav: »Jeg var i chok og følte mig så magtesløs«

Hun har taget 10. klasse på en prøvefri efterskole. Hun gjorde det for at blive »ekstra« klar til 1.g, men på grund af nye optagelsesregler havde det nær kostet hende muligheden for at tage en gymnasial uddannelse.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Politiken møder 16-årige Maiken Schjødt på biblioteket Dokk1 i Aarhus. På ryggen har hun en Fjällräven-taske med bøger og en bærbar computer. Selv om det er sommerferie, og selv om hun for bare en måned siden havde forestillet sig at bruge juli måned på at blive klar til at starte i 1.g i midten af august, tilbringer hun nu mange af dagtimerne indenfor på biblioteket fordybet i læsning.

Kampagnetilbud: Prøv 1, 2 eller 3 måneder for 299,-

Lige nu kan du i bestille et abonnement, der passer til dine læservaner til en særlig pris.

Læs mere

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden