0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politiet offentliggør nye detaljer om gerningsmanden bag eksplosion på Nørrebro

En person placerede en mørk pose foran politistationen umiddelbart før sprængningen i nat, oplyser Københavns Politi.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den person, som politiet tidligere efterlyste i forbindelse med bombeangrebet på en politistation på Hermodsgade på Nørrebro i København natten til lørdag, mener politiet er gerningsmanden.

Politiet oplyser, at manden umiddelbart før bombesprængningen placerede en mørk pose foran politistationen og løb væk. Kort efter blev posen bragt til sprængning.

»Vi ved om gerningsmanden, at han kommer gående ad Hermodsgade mod Tagensvej, det er ikke en Rema 1000-plastikpose, han har i hånden, som vi tidligere har oplyst, men en mørk pose, hvor der på den ene side står Solid og på den anden side er et lyst udråbstegn. Han forlader stedet mod Sigurdsgade og derfra videre mod Titangade og videre nordpå mod Vermundsgade. Vi vil meget gerne i kontakt med nogen, der har været i området fra 03.15 til 03.30 i nat«, siger chefpolitiinspektør ved Københavns Politi Jørgen Bergen Skov på et pressemøde.

Gerningsmanden beskrives som en mand i alderen 15-25 år, 170-180 cm høj og almindelig af bygning. Han var iført en sort jakke med afstivet skygge på hætten og hætten trukket over hovedet, mørke løstsiddende bukser med en lomme på højre bukseben og et lyst mærke på lommen på buksebenet. Han havde sorte sko på med sorte såler og bar en handske på venstre hånd.

Politiet har nu offentliggjort en række billeder af gerningsmanden.

Endnu en mand løb væk

Politiet efterlyser desuden en række personer, der er kørt forbi politistationen eller har været på gerningsstedet umiddelbart før sprængningen.

»Lige før sprængningen er der en person, der kommer gående fra Titangade og tydeligvis får øje på noget på fortovet foran politistationen og så vender om og løber derfra. Den person vil vi gerne i kontakt med«, siger Jørgen Bergen Skov.

Der kommer desuden et lyst køretøj kørende umiddelbart før sprængningen, hvor politiet gerne vil i kontakt med chaufføren. Lige som de gerne vil tale med chaufføren af en taxa, der kører forbi. Politiet har talt med passageren.

»Et minut før sprængningen passerer to cyklister, dem vil også gerne i kontakt med«, siger Jørgen Bergen Skov.

Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Chefpolitiinspektør ved Københavns Politi Jørgen Bergen Skov på pressemødet på Københavns Politigaard.

Politiet har fået 52 henvendelser fra beboere og andre i området, men vil meget gerne have flere. Alle der har set eller hørt noget, bør henvende sig til politiet

Eksplosionen skete natten til søndag, klokken 3.18, ved lokalpolitistationen i Hermodsgade på Nørrebro. Politiet har hele dagen været massivt til stede i området. Bygningens facade er kraftigt beskadiget og op mod 200 ruder i gaden er ifølge TV 2 ødelagt på grund af trykket fra sprængningen.

Sprængningen kommer kun få dage efter at Skattestyrelsens lokaler ved Nordhavn station blev ramt af en bombesprængning. Heller ikke her kom nogen til skade.

Ifølge Jørgen Bergen Skov er der endnu ikke noget, der tyder på en sammenhænge mellem de to bombeangreb.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter