0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dommerforenings formand: »Det er selvfølgelig relativt dramatisk«

Anklagemyndigheden og landets byretter får travlt den kommende tid. Det vurderer Den Danske Dommerforening, efter at Rigsadvokaten har annonceret et stop for brug af teledata. Amnesty er tilfreds med beslutningen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Mikael Sjöberg, formand for Den Danske Dommerforening, understreger, at teleoplysninger ikke kan stå alene i en retssag. Nu må dommerne se på alle de øvrige beviser i straffesager.

Danmark

Det er umuligt at komme med et præcist bud på, hvor stor en opgave anklagemyndigheden og landets byretter står over for som følge af den nyeste udvikling i sagen om teledata. Men arbejdet bliver »kolossalt«.

Sådan lyder vurderingen fra Mikael Sjöberg, der er formand for Den Danske Dommerforening. Han udtaler sig på baggrund af dagens nyhed om, at Rigsadvokaten har besluttet med øjeblikkelig virkning at stoppe med at bruge teleoplysninger som bevis til brug for domsfældelse og som grundlag for varetægtsfængsling af mistænkte. Det gælder i to måneder, hvor et ukendt antal sager skal undersøges.

Teledata rummer oplysninger om, hvor en telefon har befundet sig på et bestemt tidspunkt og kan derfor bruges i retssager til at fastslå, hvor en anklaget har opholdt sig.

»Anklagemyndigheden står, som jeg læser Rigsadvokatens meddelelse, over for et kolossalt arbejde, fordi grundlaget for alle varetægtsarrestanter skal gennemgås«, siger Mikael Sjöberg.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere