0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Yasmin var heldig: Hundredvis af børn står på venteliste til en voksenven

Hvad betyder det for et barn med få voksne i sit liv at få en voksenven? Det er en gruppe forskere i gang med at finde ud af. De studerer børn som 10-årige Yasmin, der siger, hun er blevet mere glad, efter at hun har fået 36-årige Monna som ven.

Mikkel Hørlyck
Foto: Mikkel Hørlyck

Der er ofte gang i køkkenredskaberne, når 10-årige Yasmin Bruun og 36-årige Monna Hansen er sammen. Forleden bagte de brownies.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Yasmin Bruun er 10 år, og hun har en voksenven. Sådan en, som altid har god tid, og som spørger, hvad Yasmin har mest lyst til at lave. Nogle gange har Yasmin for eksempel lyst til at komme i svømmehal. Eller til at bage kager. Og så laver de det.

Før hun fik sin voksenven, havde Yasmin Bruun kun én enkelt voksen, hun var tæt på. Det var hendes mor, Nette Bruun. Yasmins morfar og mormor er begge døde, og hendes farfar og farmor har hun ikke kontakt til, fordi de bor i udlandet. Det gør hendes far også.

»Han ringer til mig nogle gange, men ikke så tit, og fordi han ikke bor i Danmark, ser jeg ham ikke. Mille er min nye far«, siger Yasmin.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts