0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Overlægeråd på Sjælland: Sundhedsplatform er farlig og bør skrottes

Overlægerne, der har ansvaret for behandlingen af patienter på Sjællands sygehuse, siger fra: It-system kan skabe livsfarlige situationer.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Roald Als/POLITIKEN
Foto: Roald Als/POLITIKEN

I august var der et nedbrud på Sundhedsplatformen, så læger og sygeplejersker i en række tilfælde ikke kunne se, hvad deres kolleger havde ordineret af medicin eller bestilt af undersøgelser. Tegning Roald Als.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Overlægerne på sygehusene i Region Sjælland kræver det milliarddyre it-system, Sundhedsplatformen, som er indført på sygehusene på Sjælland og i hovedstaden, skrottet »snarest muligt«.

Begrundelsen er, at Sundhedsplatformen er farlig for patienterne.

Det fremgår af en udtalelse, som Region Sjællands Overlægeråd torsdag har udsendt.

»Sundhedsplatformen skaber risikofyldte og potentielt livsfarlige situationer for patienterne. Det er en helt uacceptabel situation, for patienternes sikkerhed er det vigtigste for os«, skriver overlægerådet.

Et flertal af lægerne i både Region Sjælland og Region Hovedstaden har længe været utilfredse med Sundhedsplatformen, som blev taget i brug på hospitalerne fra maj 2016.

Lægerne anser Sundhedsplatformen for at være alt for omstændelig at arbejde med, og den tager en stor del af den tid, som lægerne skulle bruge på patienterne.

Lægerne har også tidligere kritiseret Sundhedsplatformen - ikke mindst medicinmodulet - for at udløse farlige situationer for patienterne, fordi der i en række tilfælde er sket fejlmedicineringer.

Men det er første gang, at overlægerne, som har ansvaret for behandlingen af patienterne, direkte kræver Sundhedsplatformen skrottet hurtigst muligt med den begrundelse, at den er til fare for patienterne.

Overlægerådet peger i udtalelsen på, at Sundhedsplatformen fortsat skaber »fejl i medicinering, visitering af patienterne, blodprøvebestillinger, henvisninger til og svar på vigtige undersøgelser, f.eks. røntgen og scanninger, recepter m.m. Det sker på trods af, at regionen i tre år har forsøgt at få systemet til at fungere«.

Formanden for Det regionale Overlægeråd på Sjælland, Anne Jung, siger til TV2 Øst, at lægerne, der til daglig arbejder med systemet, har oplevet så mange problemer og udfordringer, at de nu har fået nok.

»Det er den største katastrofe i mit professionelle liv, og jeg har været læge i 28 år«, siger hun.

Ud over, at Sundhedsplatformen er til fare for patienterne, er den i føl